frenden gelen ıslık sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selamlar.ben frene bastıgımda (dusuk hızlarda) durmaya yakınlasınca on frenlerden ıslık sesı gıbı bır ses gelıyor.ne yapmam lazım.bu durum onemlımıdır.bır sey yapacaksak fıyatı ne olur tahmınen.sımdıden tesekkurler.

ya tahmin ettiğim sorunsa önemli birşey değil benim eski tempradan da geliyodu böle sesler 3sene böle bindim hiç bşy olmadı ama ustalara sormak lazım

disk fatura yapmış olabılır. balatalar kalıteli değilse ses yapabılır. asırı sekılde yagmurda kullanmıssan bı kaç gun ses yapabılır. çamurlu sudan geçmişsen arasına çakıl almıs olabılır. en ıyısı bi sökturup ıncelemek gerekırse balatalar hafıfce duz bı zemınde zımpara yapılır bırde balata spreyi o iş tamam

Ne kadar doğru bilmiyorum ama bi usta bana sıcaklardan olabilecegini soylemisti. Gercektende araba kapali otoparktayken aldigimda bu tur bi ses gelmiyor. Ama gunes altındaysa ya da sıcaktaysa oluyor. tabi dogrulugundan emin degilim yanıltmayayım.

Disklerinin durumunu bilemiyoruz,ayrıca balatalarının kalitesini ve durumunu da bilmiyoruz.Eğer yeni ise,normal sayılabilir,bir süre sert hareketler yapma.Uzun zamandır kullandığın balatalar ise,daha önceden böyle bir durum yoksa,yeni yeni olmaya başladıysa,arabanın ses gelen tekerleklerine basınçlı su tuttur ve tekrar dene.Sesi keserse eğer,problem yok demektir.Bir zaman sonra ses kesilecektir.Eğer ses artarsa,tekerler aşşaya indikten sonra bakılacak...

Aşırı kirli-tozlu,adeta kurum bağlamış kampanalar sıcakta ses yapabiliyor...

Bendede yağmurlu havalarda bazen oluyor sonra kuruyunca geçiyor...

selamlar.ben frene bastıgımda (dusuk hızlarda) durmaya yakınlasınca on frenlerden ıslık sesı gıbı bır ses gelıyor.ne yapmam lazım.bu durum onemlımıdır.bır sey yapacaksak fıyatı ne olur tahmınen.sımdıden tesekkurler.
durmaya yakın frenlere tam basmadıgın için kampana veya disklere fren balataları tam basınç uygulamadıgından dolayı sürtünme sesi ve biraz da ıslık sesi gibi ses yapar.Biraz frenlere etkili bas sanırım ses kesilir...Frenlerin disk frense eger arkalar kampana ise toz toprak balata kurumu kampana arasında kalıyor oda ses yapabilir.Yıkamacıda sus tuttur pislik kalmaz...Oda kesmedi ise kampanaları söktür temizlet oda yetmedi balataları durumuna baktır bitmeye yakın olabilir....
Ama sen frenlere yavaş basıyorsun oda sürtünmeden ses yapıyor...

balataları değiş... yeni taksalarda öter balatanın kalitesizliğinden kaynaklanıyor

durmaya yakın frenlere tam basmadıgın için kampana veya disklere fren balataları tam basınç uygulamadıgından dolayı sürtünme sesi ve biraz da ıslık sesi gibi ses yapar.Biraz frenlere etkili bas sanırım ses kesilir...Frenlerin disk frense eger arkalar kampana ise toz toprak balata kurumu kampana arasında kalıyor oda ses yapabilir.Yıkamacıda sus tuttur pislik kalmaz...Oda kesmedi ise kampanaları söktür temizlet oda yetmedi balataları durumuna baktır bitmeye yakın olabilir....
Ama sen frenlere yavaş basıyorsun oda sürtünmeden ses yapıyor...
ses yapan bı fren sisteminde kesinlikle sorun vardır az basmayla cok basmayla alakası olmaz.

Geri