Frendeki ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Okuyan arkadaşlar bilirler daha önce 50KM/H 'la frende aracımın sağa 30 derece kaydığını söylemiştim ve nedenini sormuştum. Şimdi ise frenlerde ıslık sesi baya uzun geliyor komple fren sistemine baktırmayı düşünüüyorum. ne dersiniz? önerileriniz?

Bu ses belli bi zaman sonra geçiyormu_? Eviniz veya işiniz toprak,kum bi yerdemi_?
Bazen yazlıkta banada oluyor balataların arasına kum,toprak giriyor frene bastıkça ses yapıyor bi yerden sonra kesiyor..

önce balatalara baktır diskleri ihmal etme en çok ötme diskten oluyor .fren hidroliğini de ihmal etme

opel servis dışında ustama baktrttım balatalar iyi değiştirmeye gerek yok dedi :s frendeki uzun ıslık sesi her frende oluyor uzun kısa frenin sertliğine bağlı oluyor geçiçi değil yani..

Opel Kızıltoprak servisine verdim biraz sabah aracı , far ayarı rot balans, ampulleri güçlendirme (güçsüz yanıyor) , ön balataları diskleri temizleme fren ayarı, altta egzosmu ne kırık dendi hepsi toplam 340TL işçilik dahil sizce fiyat nasıl?

*Ayrıca arka kampanalar 100-150 km sağlam gider dendi bitiyormuş bi sakıncası olurmu bu tamiri yaptırmadım..

Geri