Frenaj ile ilgili bir soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hakanbey

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
GEçen hafta burda (Erzurumda) gündüz yağan kar akşam gizli buzlanmaya çevirdi. Eğimli bir yokuştan inerken kırmızı ışığa yaklaşırken frene bastım ve hızım 20-30 civarındaydı. ABS devrye girdi ve 15 m önümdeki minibüse varıncaya kadar ayağımı çekmedim ama zor durdum.
Sizce ayağımı frenden çekip tekrar mı pompalamlıydım yoksa ABS devrede sürekli basılı tutmak mı mantıklı?

abs li araçta fren pedalına pompa yapmak yanlıştır.zaten sen frene basınca o pompalıyo.ayağının altındaki tıkırtıyı farketmişsindir.abs li araçlarda durmak isteniyorsa frene basılır ve pompalama yapılmaz.yapılırsada durma mesafesi uzar.

abs li araçta fren pedalına pompa yapmak yanlıştır.zaten sen frene basınca o pompalıyo.ayağının altındaki tıkırtıyı farketmişsindir.abs li araçlarda durmak isteniyorsa frene basılır ve pompalama yapılmaz.yapılırsada durma mesafesi uzar.
:good::good::good:

+:good:

arkadaş söyleyecek söz bırakmamış...:good: :good: :)

Geri