Fren Sorunu

berk_ay87

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün felaket kar yağışı vardı. Zincirsiz çıktım yola patinaj patinaj vardım okula. nolduysa okuldan sonra oldu. araca bindim ilk fren yapınca yarı yarıya fren zayıftı, eskisi gibi tutmadı. ama 5 sny sonr bi daha bastım eskisi gibi olmuş. ve bu durum devam ediyor nedendir acaba??
:confused: ha bi de balatalara kar suyu akmış olabilir mi? çünkü kar o kadar fazlaydı ki motorun alt bölümüne kadar kar gördüm.

Kar nedeniyle ıslanan balatalar tam kurumadan aracı durdurduğunuz için soğuk hava nedeniyle buzlanma yapmıştır, daha sonra aracı kullanırken yapılan frenler sonucu ısınan disk balataları kurutmuştur, kuruyan balatalar da eski performansına kavuşmuştur.

Kar nedeniyle ıslanan balatalar tam kurumadan aracı durdurduğunuz için soğuk hava nedeniyle buzlanma yapmıştır, daha sonra aracı kullanırken yapılan frenler sonucu ısınan disk balataları kurutmuştur, kuruyan balatalar da eski performansına kavuşmuştur.

teşekkürler ama sorun hala devam ediyor :(

fren yağını en son nezaman değiştin? bu ara fren yağına baktınmı seviye?

El freni nasıl? Donduysa frenlerde bir miktar zayıflama olması normal.

fren yağını en son nezaman değiştin? bu ara fren yağına baktınmı seviye?

yaa onlara bakma şansım hiç olmadı bugunler çok yoğunum. Ama yarın sabah ilk işim bakmak olacak. haber ederim size.

El freni nasıl? Donduysa frenlerde bir miktar zayıflama olması normal.

el frenim normale göre biraz zayıf. zaten zayıftı iyice zaayıfladı.

Savaş abimin dediği gibi bağzı balatalar ıslanınca fren etkisi zayıflar ikinci basmada sertleşir bu balata kalitesi ile ilgili artı fren yağı özelliğini yitirse buda yapar...

Savaş abimin dediği gibi bağzı balatalar ıslanınca fren etkisi zayıflar ikinci basmada sertleşir bu balata kalitesi ile ilgili artı fren yağı özelliğini yitirse buda yapar...
Selim bizim sanayilerde kimseler araç sıvılarının özelliğine bakmaz, eksildi mi üzeri tamamlanır o kadar, maalesef artık bizler de bu duruma uyum sağladık :(.

fren yağı 3 senede ömrünü tamamlar, ve bu uzun yolda bir kaç defa arka arkaya fren yapılınca tutmayacak duruma gelir ve pedal şişer ne kadar tehlikeli aslında savaş abi...hayret edilecek durum en önemli mesele ve emniyet meselesi.

Geri