Fren pedalına basarken gelen ses

SüleymanCESUR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi frene bastığımda özelliklede şehir içlerinde fren pedalından cırrrr diye ses geliyor ve pedalı geriye doğru ittiriyor eğer bu durum sıklaşırsa abs ve tc ışıkları yanıyor ama uzun yolda yada fazla frene basmadığım zaman böyle bi sıkıntı yok....çözümünü bilen arkadaşlara ilgileri için tşkler

Arkadaşlar birde bildiğiniz çıkma oksijen sensörü satan yer warmıdır...tşkler

Opel Vectra 2.0 1997

Fren yağını en son ne zaman değiştin?

Fren yağını en son ne zaman değiştin?

Selim abi bu fren yağını da her adam değiştiremiyor ya. O yüzden havalar ısınmasının direk fren ustasına gideceğim ve komple bakımdan geçirteceğim sanırım 300 TL rahat bulur.

Nadir fren yağı değişmek 300TL olmaz ya...en fazla bir litre yağ lazım..işe gelince en fazla yarım saat iş

Nadir fren yağı değişmek 300TL olmaz ya...en fazla bir litre yağ lazım..işe gelince en fazla yarım saat iş

Geçenlerde bir arkadaş fren için frenciye gitti. Arka kampanalar sanırım taşlanmış el freni halatı değişmiş, ön ve arka balatalar değişmiş... işte arka ve ön merkez tamir takımları değişmiş... yağı dahil... 150 TL ödedi bende aynı adama gideceğim de lakin benim araç OPEL onun ki Reno :)

ben akıl veriyorum :) kendim tembellikten 4 sene oldu değişmedim havalar ısınsın değişeceğim...gereken kavanoz,şırınga lastik hortum (hani şu ameliyatlarda olan içi görünen saydam ama lastik anahtar 1 litre fren yağı DOT4 şöyle güneşli bir hava mis gibi çay. :) birde çırak (oğlum)

ben akıl veriyorum :) kendim tembellikten 4 sene oldu değişmedim havalar ısınsın değişeceğim...gereken kavanoz,şırınga lastik hortum (hani şu ameliyatlarda olan içi görünen saydam ama lastik anahtar 1 litre fren yağı DOT4 şöyle güneşli bir hava mis gibi çay. :) birde çırak (oğlum)

Abi bu uygulama sanırım sadece yağ deposundaki yağ için geçerli olsa gerek. rekorlarda olan yağ kalıyor yanılmıyor isem?

yok nadir, sonbaharda ön frenleri değiştim yağı bir sene daha beklesin dedim ama bahara değişeceğim..
bu anlatımımla komple fren yağı değişecek kafanı karıştıran malzeme herhalde :)
eski yağı kavanoza akıtacağım şırınga ile ana fren merkezindekini çekeceğim, hortum fren kaliberindeki hava alma yerini açınca lasitik hortumu açmandan o tıpaya geçirip anahtarla açınca kavanoza akıtacağım hem geri hava girmeyecek hortumla kavanozu yüksek tutacağım hortumda hava değil yağ hemde temiz yağ gelene kadar akıttıracağım...eee vakumlu alet yok eski yöntemime devam ,çevreciyim ya..asla yere atmam akıtmam o eski yağı tamircileri vereceğim

Aynen Nadir... :)

Geri