fren balatası ve yağ

astram5537

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar2006 model astra h aracım var 18000 km de balatalar hangi km veya yılda değişmelidirbirde yağ değişiminin km olarak dolmasına 5000 km var ancak yıl olarak 1 yıl doldu bu konuda ne öneririsiniz

arkadaşlar2006 model astra h aracım var 18000 km de balatalar hangi km veya yılda değişmelidirbirde yağ değişiminin km olarak dolmasına 5000 km var ancak yıl olarak 1 yıl doldu bu konuda ne öneririsiniz

Yıl olarak diğilde km bazında bakım yapılması gerekiyor.ben 20000 km aynı fren balatalarını kullanıyorum.ustam daha da gideceğinden bahsetti ama yakın zamanlarda 4 balata değişeceğim.motor yağını da maksimum 15bin kullanıyorum aracımın sağlığı açısından.10000 değiştiğim zamanlarda oluyor tabikide.iki bakım da gerçekten önemli.sonuçta fren balatalarınızı bitmeye yakınsa fren disklerine zarar vericektir ve maliyet olarak ta artacaktır.yağ konusu da çubuğu çekin yağ kararmışsa yada kayganlığını kaybetmişse değiştirin derim.Bunlar kullanmadan kullanmayda fark eder tabikide 5binde fren balatası yakan insanlar görüyorum bazen.bir servise gidin baktırın gözünüzle görüceksiniz zaten neler olduğunu.Boşuna dememişler arabanın yağını suyunu kontrol et sonra korkma bas gaza git :):) iyi forumlar....

1 yıl dolduysa yıllık bakıma girmesi gerekir km dolmasa dahi ... normalde ön fren balatası 15 ile 20 bin km arası gider kullanmadan kullanmaya fark eder sizin aracınızda abs olduğundan balatanın ömrü ister istemez uzuyor 25 bin km gibi kontrol ettirirsiniz 30 bine gelince 4 ünüde değiştirirsiniz....

Geri