• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

Ford Fiesta Abs ?....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ocemrek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ocemrek

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar geçen gün bir olaya şahit oldum
2007 Model bir ford fiesta kaza yapmış ama 25 mt fren izi vardı ya şunu anlayamadım abs li araç kızaklamış aklım almadı bununla bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa aydınlanmış olurum Teşekkür Ederim

Bu konuda bilgim yok ama şunu diyebilirim. Ford fiesta geçen yıl benim de karıştığım kazada araba olarak tamamen gözümden düştü. Olay şöyle olmuştu.ben yeşilde anayola çıkıyordum. sol arkamda da ford fiesta vardı. Yola ve ışıklara bakmayan 45 yaşlarında denyo bir ML270 şöförü önce benim arka tekerlek üzerinden girdi. ben havalandım tabi. sağ tarf for fiestanın üzerine düştü. tabi fordun ön düzen yere yapıştı. devamında mersonun hızını tam kesememiş olacağım ki o da forda girdi. bu kez arabanın arkası da yere yapıştı. Servisin yorumuna göre 80-120 arası bir hızla bana vurdu. Arabamın yürüyeninde hasar oluşmadı. Ben darbe tkisiyle forda vurdum mersonun da hızı kesildikten sonra ona vurdu. Bu durumda benim araba servisin ihmalleri ve oyalamalarıyla 20 günde servisten çıkarken fiesta bir ay sonra hala teslim edilmemişti. Aldığı ikincil daarbelere rağmen araba yerdeydi.

Geçmiş Olsun...

Teşekkürler Allah kimsenin başına vermesin arkadaşlar. O anları hala yaşıyorum. 20 metrede yaklaşmakta olan bir tank gördüm. Hala üzerime gelişi ahfızamda canlandıkça tuhaf hislere kaplıyorum. Gaza yüklenerek arabayı ileri doğru zıplattım. Neredeyse kurtarıyordum. Ama o malum küt sesini duydum. Günlerce düşündükten sonra olayı anladım. Eğer fiestaya vurmasam takla atıyordum.

fiesta van modelde abs donanımı yok sanırsam, gördüğünüz araç o olabilir,

ayrıca araç abs donanıma sahip olsada sistemin eskiliğnin de payı olarak halk arasındaki tabir olan kabak lastik ile yapılan frenlemede anti bloke sistemi pek işe yaramaz malesef,
çok bilinen bir yanlış...

"teknolojik destek hiçbir zaman tek başına işinize yaramaz, lastik durumunuz kötü ise ABS - EBD - ESP gibi donanımlar başta olmak üzere bir çok destek size yardımcı olamaz."

Geri