Fatih'in Ormanları!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haydut25

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Fatih Sultan Mehmet ''ormanlarımdan tek bir dal kıranın kellesini alırım!'' demiş.Ama gel gör ki osmanlıyı ağzından düşürmeyenler Fatih in ormanlarını müteahhitlere katlettirmiş!Buyrun haberleri okuyun.

http://haber.rotahaber.com/agaoglu-sultan-fatihin-ormanini-boyle-katletti/317921

kolay yolda çok para kazanmanın en güzel örneği bu kadar çorak arazi var git oraya yap ne yapıyorsan etrafınıda orman gibi yap ağaç ek

valla tamam ormanlar canımız ama malum istanbulda'da yerleşim sıkıntısı var illaki artık ormanları katletmek zorunda kalıyoruz. Ağaoğlunu sevmem pek ama adam ataşehiri ataşehir yaptı beylikdüzüne yaptığı binalar ortada. Kimse istemez ama mecburen yeni yerleşim için ormanlara girdik...

valla tamam ormanlar canımız ama malum istanbulda'da yerleşim sıkıntısı var illaki artık ormanları katletmek zorunda kalıyoruz. Ağaoğlunu sevmem pek ama adam ataşehiri ataşehir yaptı beylikdüzüne yaptığı binalar ortada. Kimse istemez ama mecburen yeni yerleşim için ormanlara girdik...

İstanbulda yerleşim yeri sıkıntısı olduğunu kim söyledi?

yokta o zaman neden hergün müstakil evler müthaitler tarafından sitelere apartmanlara çeviriliyor ve boş kalmıyor. İstanbul devamlı dışarıdan göç alıyor ve insanlara konut lazım...

yokta o zaman neden hergün müstakil evler müthaitler tarafından sitelere apartmanlara çeviriliyor ve boş kalmıyor. İstanbul devamlı dışarıdan göç alıyor ve insanlara konut lazım...

Müteahhitlik nedir?Az malzemeyle çok kar işidir.Evet istanbula hergün göç var.Göç edenler ne amaçlarla göç ediyor merak ediyorum.Daha geçenlerde 5 kişi otogardan sırtlarında şilteleri ellerinde çuvaldan bozma bavullarıyla yürüyüp gidiyorlardı biryerlere.Dalan istanbul ilerde bu yükü kaldırmaz vize uygulaması yapalım dediğinde herkes kızmıştı.Şimdi herkes istanbula göçten istanbulun bunu kaldıramadığından şikayetçi.

Yer işine gelince.Madem istanbulda kalacak yer sıkıntısı var, devlet elindeki atıl durumda hiç bir şekilde ağaç ot bitki yetişmeyen 10-15 cm kazdıktan sonra taş çıkan arsaları 3 liralık evi 10 liraya satan müteahhitler yerine TOKİ ye versin.En fazla 5 katlı güzel yerleşim yerleri kurulsun.Bütün halk istifade etsin.Ha, müteahhitlerden krediyle ev alanlarında halini görüyoruz.O bahsettiğin müteahhitler ceplerine para indirirken o evleri alanlar kredi borçlarını ödeyemiyor.Evlerin durumları zaten perişen.2 sene sonra her tarafı patlamaya başlıyor.

İstanbul çok fazla değerlendirilebilecek imkanları olan bir şehir.Maslak ormanları beykoz ormanları sarıyer ormanları ise istanbulun geleceğinin garantisi.Hadi ev yaptın.Herkese ev dağıttın.Ormanların olmadığı bir şehirde kısalan insan ömrü o evleride boş bırakır.

Ama ne tesadüftür değil mi, bütün medenileşmiş ve nufusu bizden fazla olan ülkelerde yeşil alanları genişletmek için çarpık yapılaşma yok edilip yeşil alanlar oluşturulurken, bir tek bizim ülkemizde yeşil katledilip yerine beton yığınları dikiliyor. :)

Sebebi ne olursa olsun, Orman katledilmemeli bence. Kestiği kadar yer ağaçlandırsa bile en az 50 yıl lazım o ağaçların orman olması için. Yazık günah..

Adamlar Las Vegas'ı çöle yaptı da ne oldu ? :D Kaliteli yaşam alanı için doğayı katletmeye gerek yok.

Herşeyi İstanbul'a toplayanlar utansın.
Belirli bir planlamayla Anadolu'da cazibe merkezi 3-4 tane büyükşehir olsa, bütün yük İstanbul'a binmezdi. Tıka basa bindiğimiz iett otobüsleri gibi bindikçe biniyoruz İstanbul'a... :cool:

Fatih...Yerleşim yeri açmak için ormanları kesiyoruz....Bu cümleyi okuyorum.Ve mutlu olmuyorum...:( Ama bazıları insanlar mutlu olsun istiyor.... Ve beton yığınlarını ormanlara tercih etmiyorum.....Bir düşün bir gün gelipte İstanbul'da yerleşim sıkıntısı olup kesecek orman kalmayınca nasıl olur? Bir düşün derim? İstanbul'a dışarıdan göç edenler kendileri düşünsünler nerede kalacaklarını....Maçaları yemiyorsa kendi memleketlerinde işine gücüne baksın.....Kendi memleketlerini kalkındırsın...Ha işin ucu para oldum mu ne orman kalır bu memlekette ne temiz deniz Yok bu yorumu beğenmedim....

Geri