Fare Ciyklemesi tarzı sesler ?

asagihanik

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam,

Aracın sağ ön tarafında bi yerlerden son 1 aydır ciyk ciyk sesler geliyor özellikle bozuk yollarda veya devir düştüğünde. Lastikleri söktük balatalara kampanalara baktık anca bişey bulamadık. Benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlardan yardım rica ediyorum...

aynı sorunu benim aracımda yapıyor bazen ama ben ön fren disklerindeki aşınma veya disklerin arasına biriken toz-ufak taşların yapabileceğini düşünüyorum.

geçenlerde benim arabamdanda böyle bir ses geldi.Karter muhafazanın vidası gevşemişti.Onu sıkınca düzeldi.

öncelikle sesin kaynağını iyi teşhis etmek gerekir.ses araç içinde havalandırma cıvarında ise torpidoarkasındaki havalandırma motoruna su girmiş olabilir, seyir halinde açıp kapatarak kontrol edilebilir.ses daha derinden geliyorsa rulmanlardan gelebilir yalnız ses cik'leme değil biraz farklı olur

ilginize teşekkür ederim arkadaşlar dediklerinizi tatbik edeceğim

motor içindense v kayışı , dışındansa lastiğe taş girmiş olabilir

öncelikle sesin kaynağını iyi teşhis etmek gerekir.ses araç içinde havalandırma cıvarında ise torpidoarkasındaki havalandırma motoruna su girmiş olabilir, seyir halinde açıp kapatarak kontrol edilebilir.ses daha derinden geliyorsa rulmanlardan gelebilir yalnız ses cik'leme değil biraz farklı olur
evet olabilir. fanları birinci kademede açınca sağ ön taraftan benimde öyle sesler geliyordu.

merhaba benim araçta da ön tekerlekten özellikle de sağ tekerlekten ilk yol almaya başladığımda sanki sürtünme sesi geliyor ve belli bir süre sonra kesiyor 5 dk gibi...ve sadece hareket halindeyken geliyor....ustaya gösterdiğimde yerli fren balataları var üstünde o yüzden balatalar ses yapıyor dedi ama balatalar yeni olduğu için masraf yapıp değiştirme gerek yok önemli değil dedi...sizce sebep gerçekten bu mudur? ve çok kısa sürdüğü için sesler önemsemiyorum...ne yapmalıyım?_ teşekkürler

Ustanın dediği doğru olma ihtimali yüksek biraz km yapınca düzelmesi lazım.

Ayni ses sag ön teker benim zafira da da var ama arada kisiliyo servise gidecem o zaman da kesin susar bakalim ne cikacak ama benim düsüncem de balata ..

Geri