Far ampÜlÜ tavsİyesİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YAZICI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YAZICI

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaŞlar
yenİ Üye oldum bİr konuda yardiminiza İhtİyacim var tŞk.
Aracimin (astra 1.3 enjoy) farlari yeterİ kadar aydinlattigini dÜŞÜnmÜyorum bu konuda far ampÜlÜ Önerİrmİsİnİz. Bİr kaÇ kİŞİ osram h7 nİght breaker unlİmİlet Önerdİ sİzce... TŞk.

Merhaba.

Orjinal harici diğer ampüllerin çoğunluğu ışık artırımlı özel üretimlerdir. %30-%110 gibi oranları vardır. Mantık olarak orjinalden daha fazla ışık verdikçe ömrüde o derece kısalmaktadır. Night Brekaker şuan son serisi %110 ve beyaza yakın ışık vermektedir. Kelvin değeri arttıkça ışık beyaza dönmekte. Nette kullanıp yorujm yapan çok kişi var. kimisi aydınlatması çok iyi ama 1 sene gitti diyor kimisi bir fark yok 3 senedir kullanıyorum diyor.

Ben kışa girerken Osram allseansons ampül aradım ama bulamadım(getirtelim dediler.)
Özelliği kolormatik olması, yani sis, yağmur ve karda sarımsı ışık ve diğer açık havada normal gün ışığı vermesi. Birebir takıp görmediğiöm için vazgeçtim ve en sonunda uğraşmamak için ultralife serisi aldım. Özelliği gün ışığı, normalden 3 kat fazla ışık, gün ışığı ve eksisi normalden biraz daha kısa göstermesi ama ben hiç farketmedim.

Dediğim gibi daha aydınlık olması için artırımlı ürünleri kullanın ama ömür konusunu da unutmayın.

Merhaba arkadaŞlar
yenİ Üye oldum bİr konuda yardiminiza İhtİyacim var tŞk.
Aracimin (astra 1.3 enjoy) farlari yeterİ kadar aydinlattigini dÜŞÜnmÜyorum bu konuda far ampÜlÜ Önerİrmİsİnİz. Bİr kaÇ kİŞİ osram h7 nİght breaker unlİmİlet Önerdİ sİzce... TŞk.

Önerilen ampulu 1 senedir kullanıyorum ve cok memlunum resmen daha önceden kör gibi gidiyormuşum. Ürün biraz pahali fakat son kurusuna kadar hak ediyor. Ömür olarak ise kullanıma göre değişir siz far açık kontak acip kapatirsaniz her ampul dayamaz kısaca tavsiye ederim

NB Unlimited serisi NB+ eski seriden daha uzun ömürlü, aydınlatma performansı gayet iyi. Hafta da yaklaşık 10 saat yanık kalıyor, 2. senesi bitti hala kullanıyorum. (H7)

Hella Xenon mercekli far alın bu işe kökten çözüm getirin. Ampulde bir yere kadar.

Bosch Plus90 da iyidir.

Hella Xenon mercekli far alın bu işe kökten çözüm getirin. Ampulde bir yere kadar.

Mercekli olması güzel ama Tüv yıkama da istemiyor mu?

Merhaba.

Orjinal harici diğer ampüllerin çoğunluğu ışık artırımlı özel üretimlerdir. %30-%110 gibi oranları vardır. Mantık olarak orjinalden daha fazla ışık verdikçe ömrüde o derece kısalmaktadır. Night Brekaker şuan son serisi %110 ve beyaza yakın ışık vermektedir. Kelvin değeri arttıkça ışık beyaza dönmekte. Nette kullanıp yorujm yapan çok kişi var. kimisi aydınlatması çok iyi ama 1 sene gitti diyor kimisi bir fark yok 3 senedir kullanıyorum diyor.

Ben kışa girerken Osram allseansons ampül aradım ama bulamadım(getirtelim dediler.)
Özelliği kolormatik olması, yani sis, yağmur ve karda sarımsı ışık ve diğer açık havada normal gün ışığı vermesi. Birebir takıp görmediğiöm için vazgeçtim ve en sonunda uğraşmamak için ultralife serisi aldım. Özelliği gün ışığı, normalden 3 kat fazla ışık, gün ışığı ve eksisi normalden biraz daha kısa göstermesi ama ben hiç farketmedim.

Dediğim gibi daha aydınlık olması için artırımlı ürünleri kullanın ama ömür konusunu da unutmayın.

N. Breaker bende var, Eski düz osramdan daha az yolu aydınlatıyor. Anlam veremedim, o yorumlara güvenmiyorum artık.

N. Breaker bende var, Eski düz osramdan daha az yolu aydınlatıyor. Anlam veremedim, o yorumlara güvenmiyorum artık.

Doğrudur Emre Bey. Dediğim gibi akşam birberi takıp görüntüye bakmak gerek. Eski fransız araçlarında(90' lı yıllar) orjinalde uzunlar hep sarı olurdu. Özellikle o dönemki toroslarında çoğunun farı sarı sarı dururdu ve sisli, yağışlı gecelerde çok işe yarardı ama şimdi sarı yasak sanırım. Gün ışığı veya beyaz ışık isteniyor ve şuan beyaz moda durumda ve artırımlı ürünler piyasada bolca mevcut.

Bana göre olması gereken; kısalar standart gün ışığı, uzunlarda 2800-3000K sarı olmalı ki çaka kasa ve bir sonraki 3 serisi bazı BMW' lerde en iyi örnek. Sis tamamen göreceli ki yolu değil araç önünü aydınlattığı için birşey beklememek gerek. Sarı yasak olduğuna, beyazda siste, yağmurda felaket olacağına göre standart kullanmak en iyisi sanırım.