F kasa Astra subap sesleri ve yağ kaçağı

astraF_tmh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Aracım 1994 model F kasa Astra 1.4 GL modelidir.
Aracım çalışırken motordan şıkırtı sesleri geliyor. aracı servise götürdüğümde sesin iticilerden yani subaplardan geldiğini söylediler. Motorumda da ufak bi yağ kaçağı var. Bu 2 sorunumun çözümü ise üst kapağın sökülerek subapların ve contanın değişmesiymiş. Ancak bu işin maliyetini 1000 tl yi buluyor. Bu sorunu çözmemin başka bir yolu varmıdır?

Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Aracın da kullandığın ya 10 40 değil de 5 30 filan ise ses gelir istediğin kadar kapak açtır... fayda etmez.

GM markasının 10w40 yağını kullanıyorum zaten yağı değiştireli 6-7 ay oluyor

Ben sorun olduğunu düşünmüyorum boşuna para harcama yani benim aracın motoru sıfır yapıldı yine o ses var kafana takma yani.

arkadaşlar merhaba,
uzun araştırmalarım sonucunda liqui moly lifter - subap katkısı diye bir katkı maddesi buldum ve subaplardaki vuruntu seslerini %80 kesti diyebilirim. ayrıca yine aynı markanın yağ sızıntı önleyici diye bir ürünü var onu kullandım ve motordaki yağ kaçağı şu için kesilmiş durumda. ürünü kullanmadan önce motoru yıkattırdım ve 2 gün oldu ürünü kullanalı şu an da gözle görülür bir sızıntı yok. inşallah ilerleyen günlerdede olmaz.

Buna benzer ürünleri kullanırken dikkat etmek gerek çünkü yağ seviyesi yükselecek. Bunu es geçmeyelim.

yağ seviyesinde şu anda değişme yok ama sık sık kontrol ederim teşekkürler bilgi için.
http://www.otogold.com/liqui-moly-hydro-stossel-additiv-lifter-katkisi

ürün bu fakat bu firmanın elinde kalmamış.
bostancı oto sanayide M blokda liqui moly nin bayisi var ben ürünleri oradan aldım fiyat konusunda da yardımcı oluyorlar aklınızda bulunsun.

Aslında bu ürün olsun buna benzer ürünler olsun pek kullanmayacaksın. Bir kere bor kullandım conta yandı. Sadece benim değil bir arkadaş ile aldık tesadüf olamaz sanırım onun da aracının contası yandı.

haklısın benimde o yönde kaygılarım vardı ama detaylı bir araştırma sonucunda bu ürünün bor vb.katkılar gibi kalitesiz olmadığını anladım. inşallah yanılmıyorumdur.:)

Geri