Evaporator Değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aegeus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aegeus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Selamlar,

Malum benim otomatik vitesli, lpg'li, 98 model Vectra CD her ay bir ufak arıza veriyor, buna da alışmıştım. Fakat son arızası bir parça zorlu çıktı.

Klima soğutmayınca aracı servise götürdüm ve sistemde kaçak olduğu ortaya çıktı. Özel ilaç sıkıldı ve kaçağın evaporator'da olduğu anlaşıldı. O parça kırılmış ve kaynaklanması da zor. Üstelik orjinal parça fiyatı da 1.000 ytl civarında imiş.

Netten http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&urunid=21252&referer=3699 adresinden parçayı uygun fiyata buldum, ancak bu sefer de benim servis, bence doğrusunu yaparak, biz daha önce bu parçayı detaylı şekilde sökmedik, araca zarar vermek de istemiyoruz, o yüzden en iyisi bunu yetkili servise yaptır dedi.

Geldiğim noktada ben de size danışmak istedim. Acaba aranızda daha önce evaporator değiştiren oldu mu? Maliyeti hakkında bilgisi olan var mı? Ayrıca yetkili servis önerisine ne dersiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Balkan Şencan

hiç böyle bi arızayla karşılaşmadım.. sana kolay gelsin..

Evaporatör:
Buharlaşmanın gerçekleştiği yerin adı da evaporatördür. Buradan akışkan döngünün tamamlanabilmesi için tekrar kompresöre gider. Soğutucu akışkan ısıyı emmek ve başka bir yere transfer etmek üzere tekrar kullanılır

air_conditioning.jpg
image002.jpg

Yani Klima Evaporatör ün içerde klima iç radyatörününden bahsediyor torpidoyu konsolu sökmeden göremezsinz. Astra G için Motor tipine göre FİYAT: 94-YTL ile 150-YTL arasında değişiyor.

Vectra için neden okadar yüksek fiyat verilmiş anlamadım...
evpartrlu8.jpg

Son düzenleme:
Evaporatör:
Buharlaşmanın gerçekleştiği yerin adı da evaporatördür. Buradan akışkan döngünün tamamlanabilmesi için tekrar kompresöre gider. Soğutucu akışkan ısıyı emmek ve başka bir yere transfer etmek üzere tekrar kullanılır

air_conditioning.jpg
image002.jpg

Yani Klima Evaporatör ün içerde klima iç radyatörününden bahsediyor torpidoyu konsolu sökmeden göremezsinz. Astra G için Motor tipine göre FİYAT: 94-YTL ile 150-YTL arasında değişiyor.

Vectra için neden okadar yüksek fiyat verilmiş anlamadım...
evpartrlu8.jpg

Abicim bayılıyorum senin böyle detaylı anlatımlarına :) arkadaşa kolay gelsin ilk defa duydum böle birşey....öğrenmişte oldum.:)

görüntüye göre sök tak işlemi de rek sorunlu olmasa gerek, klima işleriyle uğraşan yerler var onlara da gösterebilirsin

Başta e.sarı olmak üzere arkadaşlar, yardımlarınız için teşekkürler. Bu bilgilere göre bir çözüm bulmaya çalışacağım.

Saygılarımla,

Balkan Şencan

Ben değiştirdim yaklaşık olarak 4 yıl oluyor.Ciddi işçilik gerektiren ve yorucu bir iş.Aracın tüm ön göğüsü çıkartılıyor eğer benimki gibi otomatik klima diğer modellerden farklı olarak birsürü kablo demetleri çıkıyor ortaya.Gördüğünüzde bu toplanırmı dersiniz.Öncelikle çok iyi bir usta bulun daha önce bu işi yapmış olmalı ben aracımın yanındaydım 2 gün sürdü ki gece de geç saat te kadar çalıştık. Ben daha sanra öğrendiğim klima kontol düğmelerinin arkasından keserek yapanlar olduğunu evaparatör kapalı plastik bir kutu içerisinde duruyor o kutuyu kesip yapıyorlarmış ama ne kadar verimli bir iş bilemeyeceğim.Ben işciliğine o zaman 300 yada 350 ytl verdiğimi hatırlıyorum ama helal olsun diyorum gerçekten zor bir işti.Bu arada ufak tefek sesler vardı onları da gögüs inince izalosyon yapmıştım şu ana kadar ciddi bir sorun yok .Kolay gelsin diyeyim şimdiden.

cıkma bulabılırsın 350 ytl cıvarı bı fıyatı var cıkmaların. belkı daha ucuza bulabılırsin. klıma ve eleketrık ısıyle ugrasan ıyıbı usta bulmalısın

Ön gögüsünün cikartilmasi gerekmez. Evaporatör öylede degisir.
Zahmetli is ama degisiyor.

Geri