Euro 5 dizel partikül filtresi

corsa2012

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar mereba bi sorum olucak son çıkan euro 5 mortolu arçlarda ve 2012 corsa d aracımdada var bu partükül filtresinin çalışma sistemi nasıl acaba kaç km de bir çalışıyor veya başka bi ölçümü varmı neye göre belirlio ben şehir içi kullanım durumuna göre bazen haftada 2 kere açtığı oldu ve biliyorumki yüksek devirde kullanmak gerek ama herzaman yapamıorum bunu malum trafikde açıo bazen yada evin önüne geldimde başlıo bende motoru kapatmadan bitmesini bekliorum ve bu yüsden biras uzun oluyo. Şikayetçi olduğum durum ise temizleme başladında araba yürür vaziyetteyken ilk kendini zor toparlama ve çekişten düşme bide ilk 2 bin devire kadar boğultu seinin olması. Bide ilk aracı aldımda bu temizleme başladığı zaman dewir saatinin ordaki ısıtmalı yay gbi ışık yanıodu ve bitince sönüodu ama artık yanmıo o neden acaba bilmiorum ?
Sıkılmadan okuduğunuz içinde teşekkürler :)

öyle yüksek devir gidecem diye rahatsız etme kendini...
bmw audi verir diyelim peugeot ford vermiyor vs.vs. birçok arabada dpf var ve bunlar uyarı vermiyor ben dpf temizliyorum diye...ki zamanı gelince temizlerler...

arabanın biraz paspallaşması normal çünki araba zengin çalışıyor o arada filtrenin temizlenme işide yüksek ısı ile oluyor...

yay gibi olan ikon ısıtma bujisidir...

bir süre kullan böyle problem yaratacağı zaman dpf yi beyinden iptal edip düz boru veya susturucuyla tamamlayan yerler var...

bide yakıtıda çok harcıo oan oda cabası

Her şekilde zarar emisyon işi...bir fayda var oda doğayı düşünüyor.derin düşünülürse faydası çok aslında..

aracınız belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra devirli kullanmak gerekir arasıra aksi takdirde kurum yapar egr tıkanır turbo basınç valfi vs. parçalar kurum bağlar dolayısıyla dpf de sık çalışır.

aracınız belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra devirli kullanmak gerekir arasıra aksi takdirde kurum yapar egr tıkanır turbo basınç valfi vs. parçalar kurum bağlar dolayısıyla dpf de sık çalışır.
Teşekkürler bilginiz için. Yıllardır araba kullanıoruım şu devirli kullanma işini anlamdım ya benim araç dizel hani ben dizel die normalde 2.500 3000 bin devir arası fln değiştiriorum ama tam olarak nasıl olmalı kaç bin devirde değiştircen yada viteslere göre değişiomu ?

kiralık corsada başıma geldi. allahım araba bir aptallaştı dedim bozuldu herhalde bir yerleri. sonra 3 bin devir civarı kullandım biraz lamba söndü. ondan sonra araba kendine geldi...

kiralık corsada başıma geldi. allahım araba bir aptallaştı dedim bozuldu herhalde bir yerleri. sonra 3 bin devir civarı kullandım biraz lamba söndü. ondan sonra araba kendine geldi...
Peki o lambadaki işaret neydi yani ne işareti yandı ?

ya bendekide ilk başta yandı temizleme başladığında 1 kere daha da yanmıo nie acaba

Geri