elektrıklı battanıye rezstansından ısıtıcı olurmu?

Mustafaeren

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar arabayı komple sökmüştüm fotoları tamamlayonca konu acıcam sökmüsken babam koltuk dösemelrınıde söktü eskı meslegı oldugundan 1 saatnı aldı komple ve sunu soylemelımkı halı ıcler acısı 2 ser kere makınada yıkadım bıseye benzedı sofor koltugu ve yan koltugu sungerı dahıl gorceksınız pıslık ıcınde ıcıne ıslemıs..
Smdı bu kadar sökmusken koltuk ısıtma yapyım dıye şeytan bı durttu ısıtma pedlerı cok pahalı 250 den baslıyo yanlız bı kac kısı elektrıklı battanıyeden yada onun rezıstnsndan koltuk ısıtma yapmıs boyle bısey deneyen duyan goren oldumu yada olurmu acaba??

Elektrikli battaniye ile yapan adam bence kendini aşmış derim. Çünkü 220 volt ile çalışan bir sistemi akü ile çalışır duruma getirmek o kadar kolay olmasa gerek. Bende takip içindeyim konuyu.

Abı arastrdım amper degerlero ıle ısıtıolar o rezıtans satılıpmus 1.3 metre bı koltuga doseynce 4 e bolup paralel baglantı ıle 0.4 ten 1.6 amper yapıp ısıtıolarmısta bn o amper olayını pek bılmedogmden yemedı yanı ;)
Hatta bıtanesı 3 gun acık bırakmıs bısı olcakmı dıe olmamıs bızım ustalardanda bılen vardır dıe sordm bnde arastrcam

Abı arastrdım amper degerlero ıle ısıtıolar o rezıtans satılıpmus 1.3 metre bı koltuga doseynce 4 e bolup paralel baglantı ıle 0.4 ten 1.6 amper yapıp ısıtıolarmısta bn o amper olayını pek bılmedogmden yemedı yanı ;)
Hatta bıtanesı 3 gun acık bırakmıs bısı olcakmı dıe olmamıs bızım ustalardanda bılen vardır dıe sordm bnde arastrcam

Sanki yanlış hatırlamıyor isem bizim site içinde bu şekilde bir arkadaş yapmıştı. Resimleri filan ekledi.

Akım= Volatj / Direnç olarak akımı hesaplayıp yapabilrisin ama elektrikli battaniye rezistansı ile ısıtma pedinin uzaktan yakından alakası yok. Hiç uğraşma derim.

Battaniyenin tel kalınlığı ince bir o kadar dayanıksız. oturma alanına 12 v da ısıtma sağlayacak kadar rezistansı parlellemek dizayn etmek oldukca gereksiz ve zor. Döşeme altında potluk yapması da cabası.

ayrıca pedlerin üzerindeki yanmaz malzemenin kalitesi ile battaniyenin ki karşılaştırılamaz. üzerine oturduğunda bir süre sonra sıcağında etkisi ile zayıflayıp yırtılırsa telleri kısa devre yapabilir.

Ya parayı bas, ya oturarak ısıt derim ben :D

Hocam buyrun;
Konumun linki;
http://www.opelim.net/forums/self-servis/100289-isitmali-direksiyon-kilifi.html

Şuda çocuğum için yaptığım ısıtıcı minderin iç kısmı;
tasmaniandevil-albums-tasmaniandevil-picture6853-rezistansli-minder.jpeg

Son düzenleme:
Bu kadar uğraşmayın bence.

Yurtdışından koltuk ısıtma siparis edin, audi a 6 olması çok daha iyi olacaktır.
5 kademeli ısıtıcı var üzerinde.
İstediğiniz ayara alabiliyorsunuz.

Çakmaktan elektriği alıp, parklardan da ışık elektriği alıp, döşemenin altına yaparsanız, hem sırt hemde oturma 1dakika içinde ısınıyor.

Bende orjinal yapılması taraftarıyım, bakmayın uğraştık ettik ama direksiyon için ürün olmadığı için.

200 tl ye sanirim sahibinden de gordum. Hazir sistem tuslarina kadar vardi

Geri