Elektrik Çarpması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tayfun35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sakin ol :) çok stress adamı çok yorar :D

Slm arkadaşlar önceden konu açılmışsa özürdilerim. Arkdaşlar arabayı stop edip inip kapıyı kapatmak için ellediğimde elektrik çarpıyor kısa olarak neden ben denmi kaynaklanıyor. Bu bazen oluyor anlayamadım ayakkabılardan dediler ayakkabılarım kösele ve altları ıslak dı olabilirmi. :confused:

kaporta elektrik yükleniyor, statik elektrik olayı, sendeki yük de tersi olduğunda çarpıyor

beni de çarpıyor, hatta bikaç kişi arabadan inerken sadece ben çarpılıyorum :D

Statik eletrikten :) Duş alman eletrik yükünü alır, en azından elini yüzünü yıkamak da biraz yüklü elektriği boşaltır.

Bende de oluyor, hatta "çattt" diye sesi bazen çok rahat duyabiliyorum, resmen parmağım acıyor :D

vallaha benim araçta da oluyordu servise soktum yıllık bakıma nolduysa artık çarpmıyor

Bu konuya bir ara çok takmıştım statik elektrik çarpmasıymış. Yünlü kazak kauçuklu ayakkabıdan kaynaklandığını öğrendim. Yazın hiç olmuyor ama kışları bazen can sıkacak boyutlara ulaşıyor. Kapıyı açarken, tokalaşırken, bir yere sürtsem çarpılıyordum :D

Yaa tamamen kışın çarpıyor :D Kazak, gömlek olayı kısa devre yapıyor galiba bende :D Çarpıldığınızda bir tane de siz çarpın arabanıza :) Bir süre sonra pes edecektir. :) Tecrübe ile sabittir. :)

Geçen yaz sınava giderken çok stresim vardı,arabayı peder sürdü,o zaman doğanımız vardı,sonra tam çıkarken kalem koltuğun yanına düştü,onu alayım derken koltuk demirine elim değmezmi bi anda kalemi ordan o anlık irkilme ile fişek gibi çektim aldım,peder noluyo diye şaşırdı:D:D:D:D:D
Demek stres çokmuş :):):):):)

bende de ayakkabı plastik tabanlı olun çarpıyo değilse sorun yok

Geri