el yapımı anfi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokibey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gokibey

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba;
bir konu danışmak istiyorum. sadece bas vursun diye bir bas almak istiyorum. ancak bası çalıştırmak için anfi gerekiyormuş. anfi almak istemiyorum. internetten araştırdım anfi yapılabiliyormuş. basit bi devresi var. malzemeleride en fazla 15 milyon tutar diyorlar konu hakkında bilgisi olan elektronikçi arkadaşlara sesleniyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
he bu arada bu konu nerden aklıma geldi mediamarkette gezerken subwoferların yanında küçük bi kutu vardı bu ne diye sordum bunu çalıştırmak için mini anfi dedi eleman ordan yola çıkarak sorma gereği duydum. internette basit bi devre var. ama kaç w destekler bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• anfi devresi.webp
    anfi devresi.webp
    15.1 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Sadece bass'tan ses almak için kullanabilirsiniz, ama nasıl yapıldığına dair bilgim yok.

15 tl ye yapılabilecek anfiden çok performans alamazsınız.O fiyata tda xxxx serisi entegreli anfiler yapılabilir ancak.Fakat biraz elektronik bilginiz varsa tda 1562 ile gürültüsü düşük bir devre kurup sub u besleyebilirsiniz entegrenin fiyatını tam bilmiyorum yine 15 civarlarındadır devre entegreli olduğundan fazla yan eleman kullanmıyor bi kaç kondansatör ve dinreç bi de soğutucu 12 volttan 60 watt çıkış alabilirsiniz.Fakat en iyi anfi mosfetli anfidir çoğu kaliteli anfide mosfet kullanır benim zamanında yaptığım mosfetli anfide bir mosfetin fiyatı 9 tl idi + - 70 ile sürüyordum...

stk ses cıkışı entegresı 45 veya 50 tl ıdı boşver oo anfıye yapcagın masrafla al bı duzgun anfı kullan el yapımı anfı profesyonel işi yaparsa gene yenı anfı parasını bulur bız bu yollardan gectık tavsıye etmem :D

Zaten normal bir subwoofer çalıştıracak olan anfilerde çok pahalı değil.İkinci el seni idare edecek bir anfi bulabilirsin.

ben elektronik mühendisliği okuduğum halde... gözüm yemedi fabrikasyon anfiler kadar profesyonel olmaz diye... ha yapılır yapılmaz değil ama ona harcıyacağın para ile iki kanallı bi anfi alsan bile iş görür....yinede sen bilirsin...

ben elektronik mühendisliği okuduğum halde... gözüm yemedi fabrikasyon anfiler kadar profesyonel olmaz diye... ha yapılır yapılmaz değil ama ona harcıyacağın para ile iki kanallı bi anfi alsan bile iş görür....yinede sen bilirsin...
aynen benım demek ıstedıgımı arkadasım yazmış fabrıkasyon alcan kafan rahat olcak degmez ona harcanan para ;)

Geri