el frenim bırakmıyor,donmuş :D

fluminense

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar el frenim donmuş indirdiğim halde bırakmıyor..okulum 5 km..sabah 5 km bu sekilde geldim,indim,kampanaya bir dokundum elim yapışacaktı nerdeyse ısınmış..ne yapmalıyım nasıl çözünecek tekrar..
sıcak su döksem kampanaya yada,aracı güneşe bıraksam_? ne önrerirsinizz_?

Sıcak su dökün ve o şekilde biraz ileri geri hareket edin çözülecektir.

sağol muammer abi,boş derste dediğini yapıcam..tşk ederim.

Nedemek kardeşim rica ederim
inşallah düzelir

Sıcak su dökme böyle durumlarda , donmuş parcaya zıt bır uygulama yapınca çatlar yada ters bı durum olabilir, zamanla acılmasını beklersenız daha saglıklı olur ..

peki bunun kalıcı bir çözümü yok mu her seferinde çözünene kadar beklemek mi gerekicek.

soğuk havalarda park ederken el frenini çekmeden viteste bırakmak en doğrusu (tabi çok eğimli bir yer değilse)

Son düzenleme:
el fren telinin deyişmesi lazım tel kendi içinden paslanış ve su alıyor haliyle bırakmıyor ve tel çekili kalıyor bu şekilde kullanmamaya bak kampanalar aşınır balatan biter

Geri git bir miktar....

bu sabah benım aracımda da aynı durum oldu kalkıs esnasında araba kıpırdamadı yerınden sonrasında gıcırtılı bır ses ıle hafıf hafıf oynamaya basladı bıraz ılerı gerı yaptıktan sonra otoparkta gunes alan bı yerde durdum hala tam olarak acılmamıstı lastıklerımden hala ses gelıyordu bu sekılde yola cıktım 1 km sonrasında lastıkler tamamen eskı halıne dondu . ayrıca aracım 1.3 dızel ve sabah cok gec calıstı 4-5 kere mars bastım anca aldı. bu gec calısma hakkında ne yapabılırım..

Geri