ekzost kaç parçadan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan metingzt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metingzt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar eksoz ile ilgili bir iki sorum olacak forumda konuya ilşkin bilgisi olan mutlak vardır diye düşünüyorum..1-ekzost kaç parçadan oluşuyor.?2-parçalar ayrı ayrı değiştirilebiliyormu?3-parçaların fiyatları hangi aralıklarda?benim araç 97 f 1,6 16 v son çıkıştaki tombul parça çarpmadan dolayı yamulmuş vaziyette.bunun için servise mi gitmeliyim yosa ekzos cular hallederlermi?yorumlarınızı bekliyorum....lütfen..

eksoz manifolttan sonra 4 parçadan oluşuyor; çatal,katalatik konvektör,orta susturucu ve son susturucu; parçalar ayrı ayrı değiştirilebiliyor; susturucuların fiyatı 75-125 ytl arası değişiyor kalitesine göre, katalatik konvektör ise çok pahallı ve genelde arızalanınca iptal edilip yerine başka bir susturucu takılıyor; son susturucudaki yamulma için servise gerek yok ekzozcular çok daha ucuza değiştirir ya da onarırlar...

eyvallah halil..

peki son susturucuyu değiştirdiğimiz zmn, arabada herhangi bi arıza lambası fln yanar mı?

hayır susturucunun görevi zaten egsozdan patlamalı çıkan yanmış gazları absorme etmek ..son susturucuya bağlı bir sensör ,algılayıcı vs. yok o yüzden ışık yakmaz ancak egsozdan bariz ses ve duman atabilir...

yaniii araca performans egzosu takabiliriz dimi? ses değişir de, performansa bi etkisi olur mu?

belki ancak çok az susturucuyu iptal edersen egsoz manifoldundan subablara geri tepme azalacağından çok azda olsa performasn artar ancak yakıtta artar ve ses malum gece bi yerden geçerken millet rüyasını görürken sende 3 4 bin devir arası giderken millet başlar sövmeye:S

peki son bi soru daha, bnm aracımda egzos ucu aşağı bakıo.. ben öle bi egzos arıorum ki, hafif oval ileri doğru bakan.. ama tamponda herhangi bi işlem yapmadan.. mümkün müdür?

egsozcularda yada aksesuarcılarda ara istersen EFe istediğinb tarz bulabilirsin sanırım ...ama tampona işlem yapılırmı yapılmazmı bilemem...kolay gelsin...

Geri