egr valfinin arızalı olduğu nasıl anlaşılır

EthemBozkurt

Yönetici
Moderatör
06-Ankara
arkadaşlar bende 2001 vectra comfort 1.6 var ben bu egr valfinin çalışma prensibini ve nasıl test edebileceğimizi öğrenmek istiyorum.bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

kardes iyi gunler testini falan anlamam ama bendeki sorun soyle idi 5. vites 90 -80 sabit hizda arac kelkinme yapiyordu cikardim temizledim sonra biraz kullandim yine basladi ayni sorun bende altina bir sac parcasi koyup kendim iptal ettim sonucu sorarsan 6 aydir kullaniyorum sorun yok super sadece ariza isigini bir an yakiyor sonra stop edince sonuyor buraa ustaligina guvendigim birine sordum isikdan sorun cikmaz dedi yardimim olduysa sevinirim saygilarimla.
Barboros Serin..

kardes iyi gunler testini falan anlamam ama bendeki sorun soyle idi 5. vites 90 -80 sabit hizda arac kelkinme yapiyordu quote]
selamlar benim aracım 96 model otomatik vitesli opel astra 1.6 (x16szr)aracıma 6 ay önce lpg taktırdım.bendede 80-90 km sabit hızla giderken kelkinme yapıyordu.bujileri buji kablolarını deiştirdim ama halen 80-90 km hızla giderken kelkinme yapıyor.acaba sorunum egr valfinden olabilirmi.egr hakkında ki yazıları okudum.iptal edenler memnun.
araba konusunda fazla bi teknik bilgim yok acaba benim arabada egr valfi varmı.varsa nasıl iptal edebilirim.
bir de lpg de normall devirde giderken ara sıra sarı motor arıza lambası yanıyor gazı bıraktımmı geri sönüyor.arabanın çekişinde gidişinde bi anormallik olmuyor.lpg yi takan usta lpg de ara ara yanmasının normal olduğunu bi zararı olmadığını söyledi.
ustalar cevaplarınızı bekliyorum

Geri