egede ipler bizde !

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

masques

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Şub 2007
Mesajlar
265
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen milli radar ile Türkiye, Yunanistan’la yaşanan Ege’yi elektronik hakimiyet mücadelesine noktayı koyacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın milli radar telebi üzerine 8 ayda üç ayrı amaca uygun seri üretime hazır prototip geliştirildi.

TÜBİTAK’ın radarlarının ikisi ülke güvenliği için kullanılacak. Radarlar, düşman kuvvetleri tarafından tespit edilemeyecek ve dışarıdan müdahaleye izin vermeyecek. Tamamen yerli imkanlarla üretilen milli radar sayesinde denizin üstünde seyreden tüm gemiler ve radara yakalanmamak için alçaktan u
37638.jpg
çan araçlar tespit edilecek.

LPI adı verilen düşük algılanabilirlik özelliği sayesinde radarların varlığını karşı taraf anlayamayacak. Karşı taraf radarı imha etmek isteyeceği için radarın bulunamaz olması çok önemli.

Diğer radarların, yerleri konusunda adeta "bağırdığını" kaydeden uzmanlar, bu radarın fısıltıyla konuştuğunu belirtiyorlar. Onlara göre fısıltıyı duyabilmek için çok yakına gelmek gerekecek, o da karşı kuvveti açık hedef haline getirecek.

EGE SAHİLİNE KONULACAK: Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kıyı emniyetini sağlamak üzere bütün kıyılara konulmasını istediği radarlarda öncelik Ege Denizi’ne verilecek. Bu sayede Yunanistan tarafından fark edilmeyen radarlarla denizüstü hakimiyet Türkiye’ye geçecek.

45 KM ÖTEYİ GÖRÜYOR: Milli radar 45 kilometre uzaktaki 10 metre büyüklüğündeki herhangi bir cismi tespit edecek. Türkiye, bu sayede Ege Denizi trafik kontrolünü rahatlıkla üstlenebilecek. Uygun coğrafi koşullarda Yunan Adalarının arkası da görülebilecek ve 200 adet su üstü hedef, eş zamanlı olarak izlenebilecek.

MİLGEM SIRADA: Radar projesinin en önemli ayaklarından birini de Milli Gemi (MİLGEM) projesi oluşturuyor. Milli Gemi, milli radarı sayesinde karşı tarafın hareketlerini yine tespit edilmeden izleyecek. Bu sayede Türk gemileri denizlerde daha güvenli bir şekilde hareket edebilecek.

MİLLİ RADAR KÖR OLMAZ: Radarın kullandığı radyo frekanslarını tespit eden karşı taraf sinyalleri bozmak için aynı frekansta yayın yapıyor. Jammer tarafından sinyalleri karışan radar "kör" oluyor. Geniş bir frekans aralığında radyo sinyallerini gönderen milli radar ise tespit edilemezliği ve sürekli frekans değiştirmesi nedeniyle kör edilemiyor.
 
helal olsun tübitak'a böyle şeyler lazım TÜRKİYE için...

Teşekkürler paylaşım için...
 
İşde budur yaa :alkis: Teşekkürler paylaşım için...
 
:alkis: :alkis: :alkis:
 
umarım sadece proje aşamasında kalmaz ya da umarım bu teknolojiyi geliştiren uzmanlar aselsandaki mühendislerimiz gibi faili mechul bir şekilde öldürülmezler. çok değerli bir sistem olacağı kesin
paylaşım için teşk.
 
Tübitak a helal olsun ! :alkis:
 
2 gün sonra tübitaktan intihar haberleri gelirse sasirmayin...

tesekkürler paylasim icin
 
böylesi iyi haberleri duymaya çok ihtiyacımız var gerçekten, teşekkürler
 
TÜBİTAKTA AMERİKAN ORDUSUNUN reklamlarla dünyaya duyurduğu hafif tekstilden kursun geçirmez asker üniforması yıllar önce bulundu ama üretim için maddi destek yokmuş...
 
Geri
Üst