efsanemi gerçekmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astra931
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

astra931

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bütün büyük alışveriş merkezlerinde satılan alüminyum folyadan yapılma arabada camın içine köşelerinden yapıştırılan güneşliklerden aldım.
-2 tane aldım biri arka biri ön cama-
Uymadı tabi!
arka cam için olanı geri vermek için sıra beklerken yanımdaki adam "bunlar yüzünden ben camı patlattım hemşerim ikisini de ver dedi" malum arabamız kıymetli-seviyoruz- gıcıklandım verdim ikisinide
trafik polisi komşumdan karton olan güneşliklerden bulursan bana da al dedim(petrollerde olurdu eskiden şimdi yok diyolar sen bulursun dedim)
Dandik bi yağ markasının güneşliğini bulmuş 1 haftada ikimizde kullanmaz olduk hadi üzerinde yazanlar neyse de boyutlar doğan şahin gibi araçlara göre bizde nası durduğunu tahmin edin *at+kelebek*

sticker olayını takip ettim forumda neticeye ulaşırsa güneşlik için sıraya gireriz opelim net bidaha ki yaza yetiştirir belki karton güneşlikleri:)

Son düzenleme:
derdimizi anlatcaz derken yüzsüzlük yaptık galiba :) isteyenin bi yüzü kara

cam patlamasına neden olurmu bilmiyorum, ilk defa senden duydum bunu.. alüminym hızlı ısınıp hızlı soğur, ısıyı iç kısma vermez.. ama camı patlatması için ısıyı kendi bünyesinde absorbe etmeden yansıtması gerekir diye düşünüyorum. Yani koyu renk olursa güneşlik, o zaman sorun olmaz.. ama ayna gibi olursa ve ışığı ısıyı yansıtırsa ve camda renkli ise belki patlatabilir.. şahsen böyle bir mantıkla izaha çalıştım ama ne kadar mantıklı tartışılır :))

bana tamamen efsane gibi geldi. cam başka bişi yüzünden patlamıştır, adamda folyo yüzünden patladığını düşünmüştür.

Ben yıllardır kullanıyorum hiç bi zararını görmedim..Aksine karton güneşliğe göre yumuşak olduğu için daha kolay şekil alıyor hemde kullanımı daha kolay oluyor...Halit arkadasımızın dediği gibi başka bişeyden cam patlamış olabilir...

ben 45 derece güneşin altında kullandım ama cama herhangi bir hasar vermedi. O camın patlayacağı varmış sanırım biraz ondan olmuş.

bende uzun süredir kullanıyorum,ısıyı içeri vermeyip yansıttığı için çok faydalı diye düşünüyorum...
soğuktan patlayan cam gördüm ama sıcaktan patlayanını görmedim :D

yeni bi efsana doguyor..:=)

güncel

bencede efsane ole bişi olamaz gibi gelio camda sorun wardır

Geri