duvar catlamasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

copcu06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar oturma odasindaki duvarda catlak var.tavandan baslayip yere kadar devam ediyor.bes senede üc kere yapildi yinede catladi duvara cesitli seyler yaptilar ama olmadi. ne önerirsiniz varmidir bu isten anlayanlar

catlagın bı fotosunu cekebılırmısınız acaba derınlıgı ne kadar ve çatlak ayrımı kac cm ? ve catlak ıcerden duvarın dıs cephesıne kadar devam edıyor mu ? ne ıle yapılmaya calsıldı catlak alcı veya beton ıle doldurmaya calıstı ısenız olmaz kesınlıkle..
ılk caresı epoksı denılen bı malzeme var aynı sılıkon benzerı bı urundur guclendırme yapılan bınalarda kolonlara ınsaat demırı sabıtlemede kullanılır bu ısınıze yarayabılır
ılk yapacagınız sey catlak kısmın sıvasını bıraz daha kırmak ver derınlestırmek daha onceden yapılan tamırat ıslerınden kalan artıkların atılması dısardan bakıldıgında 3 4 cm cıvarı ust sıvayı kazıyın ıcerı dogruda 1 2 cm kazıma ıslemı yapın egerkı catlak dıs kısımdada var ıse dıs kısımdan mudahale şansınızda ver ıse aynı sılemı dısardanda yapın daha sonra buraya opksı malzemesını ust sıvaya kadar doldurun ve elınıze eldıven takarak bastırarak yedırın malzemeyı sıva ıle aynı hızaya getırın bu malzeme kuruduktan sonrada ısonem marka dıs cephe ve ıc cephe ıcın ms kodlu cephe yalıtım malzemesınden tum duvara surersenız bır daha kesınlıkle catlama yapmaz..
bununla ılgılı olarak ısonem markanın ms mortar dıye bı urunu var hıc kullanmadıgımdan sıze kesın bısey soyleyemem oda bu sıva catlakları ıcın ozel bı harc benzerı bı urundur ınceleyın ama garantı bı urunmudur bılemem yanlız sıze tavsıye ettgım tamırat tarzı ve uzerıne suracegınız ısonem ms kodlu malzeme elastık ozellıgı tasıdıgından kesınlıkle bır daha catlama yapmaz..
bu arada meslegım ınsaat teknıkerlıgı bılgım oldugu ıcın yazdım bunları aklınıza baska bısey gelmesın kendı evımdede uyguladıgım bı sıstem dıs cepheden evımın kapattgımız balkonu nem kuf ve su alıyordu bu malzemelerı uyguleyıp yuzeydekı catlakların tumunu ortadan kaldırdım ve nem kuf dahıl herseyıde kestım..

Sanırsam villa türü bir yapı? Resim olsa daha net olur.
1. Temel yoktur, zemin çöküyordur, duvar çatlar. Duvarın altında perde olmalı çökmemesi için.
2. Dikey çatlak anlaşılan. Çatlak Köşede, iki duvar birleşiminde ise, duvar yanlış örülmüştür, dişli yapılmamıştır.

Binanın durumu ve çatlağın ayrıntısı resmi var mıdır?

Cevap icin cik tesekkurler.duvar oturma odasinda bir tarafi diyer daire bakiyor. ev yedinci kat dis cepe deyul dier dairede sorun varmi bilmiyorum .daha önce gelen ustalar kaziyip seker cuvalina benzeyen birsey yapistirip sonra alci cekip boyadilar.en son gelen yaklasik üc ay oldu sadece alci cekip boyadilar. simdi yine kabarmaya baladi.sizin söylediginiz malzemeyi bahaus yada baumax gibi yerlerde bula bilirmiyim.ben viyanada yasiyorum

KAbarma mı var sadece? Duvar ortak sanırsam, öyle ise, diğer tarafta, banyo, mutfak mıdır?
En Ucuz yöntem şudur, yeşil renkli suya dayanıklı alçıpan var. Plakası 12tl. Size 4-5 tane gidecektir, duvarınızın boyutuna göre. 1,20 x 2,50 boyutudur, 3 metre kare yer yapar.

60tl o tutar.
25tl alçı tutar, ek yerleri
5 tl file tutar.
İşçilik Tr de Boya Dahil 2 gün versek. 250TL dir.

Bence en ucuz ve iyi yöntem budur

kolonla tuğla arası genelde çatlar ve buralara köpük sıkıp çatlağı sıvarlar bunuda deneyebilirsiniz

bulabılırsınız baumax gıbı yerlerden.. bahaus dan

Geri