Dunyanin kaderinin degistirebilecek bir olay.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaanka

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Kim ne kadar ilgileniyorum bilmiyorum ama asagidaki haber gercek anlamda amerikanin elindeki son koz olan " Dolar" i gercek anlamda tehtit eden bir olay. Benzer denemelerin, fikirlerindaha oncedende oldugunu, Euro nun benzer mantikla yaratildigini falan bende biliyorum ama bu sefer isin icindeki " oyuncular" in niyeti bana cok ciddi gibi geliyor. 600 yillik koca Osmanli imparatorlugu bile coktuyse, elbetteki Amerika Imparatorluguda cokecek (insallah). Su an zaten sallanan ekonomileri iyicene gocer artik. Hos, o firtinada bizde arada gumburtuye gideriz ama neyse. Keske Turkiye avrupaya yaranmaya calisacagina kafayi ceviripte kuzeyinde, dogusundaki potansiyelleri gorebilse, avrupaya amerikaya yanasmaya calisacagina oralara yonlense ((((
http://turkrus.com/haber-hatti/2162...e-ulusal-para-birimleriyle-kredi-cagrisi.html

ağzınızla diyorsunuz 600 yıllık imparator amerika şunun şurasında 1 asır bile olmamışdır.. euro zaten amerikanın fikriydi avrupa birliği yokken avrupa ekonomik topluluğu iken ortak para birimi yapılıcaklar içinde vardı.. ve tam istenilen sonucada varmadı çünkü birlik içinde kurucu ülkelerden olan ingiltere ve daha sonrasında rusya euroyu kabul etmediler kendi para birimlerini kullanmaya devam ettiler bir ara hatırlarsanız türkiyede avrupa birliği dahilinde olduğu için bizede euro kullanın diye direttilerde çiller zamanında allaha şükür kabul etmedik..

bu şangay birliği denilen ismi koyulmamış ama ana kurucuları hindistan çin rusya etrafında dönen ve bunlara destek veren venezüela brezilya gibi ülkelerin oluşturduğu birliğin uzun yıllardır bir ortak para biimi üstünde çalışmaları vardı..

bana sorarsanız amerikaya hiç bir şey olmaz bana göre amerikanın aşil topuğu amerika içindeki hat safhada şu anda da hayla olan etnik ayrışımdır bizim tv lerimize yansımasada amerikada şu anda insanlar kutuplaşmaış durumda zenci mahalleleri çin mahalleleri latinlerin mahalleleri her kez komin halde kendi banliyölerinde adeta kale gibi yaşıyorlar.. çeteler çeteleşme hat safhada minik birer ordu olmuşlar ellerinde roket atar olana kadar var.. amerika bölünürse bundan bölünür yoksa ben inanmıyorumki ekonomik açıdan sarsılsınlarsadece kendi kıtaları içinde dönen dıcak para bile onlara yeter artar..bunlar benim fikrim tabiki.

Son düzenleme:
bizim tv lerimize yansımasada amerikada şu anda insanlar kutuplaşmaış durumda zenci mahalleleri çin mahalleleri latinlerin mahalleleri her kez komin halde kendi banliyölerinde adeta kale gibi yaşıyorlar.. çeteler çeteleşme hat safhada minik birer ordu olmuşlar ellerinde roket atar olana kadar var.. amerika bölünürse bundan bölünür yoksa ben inanmıyorumki ekonomik açıdan sarsılsınlarsadece kendi kıtaları içinde dönen dıcak para bile onlara yeter artar..bunlar benim fikrim tabiki.
bence Amerikaya asıl bundan bişey olmaz, zaten adı üstünde "birleşik devletler" tüm eyaletleri birbirinden ayrı, zamanında yaptıkları iç savaşları bile var, birbirini görse yüzüne tükürcek bir çok kutupları kurulduklarından beri var. bu durum onlara bişey yapmaz zaten adamların temeli bu.

bence Amerikaya asıl bundan bişey olmaz, zaten adı üstünde "birleşik devletler" tüm eyaletleri birbirinden ayrı, zamanında yaptıkları iç savaşları bile var, birbirini görse yüzüne tükürcek bir çok kutupları kurulduklarından beri var. bu durum onlara bişey yapmaz zaten adamların temeli bu.

olurmu teksas her sene amerikan meclisinde bağımsızlık talep ediyor bu haberlere yansımıyor bizlere pek .. teksas amerikadan ayrılıp kendi kendine bir ülke olmak istiyor meksika kanada gibi.. ama izin vermiyorlar.. bu gün yarın bu ayrışımlardan kaynaklı fedaral eyaletler bölünme talep ederse kimse önüne geçemez demir yumruk rusya bölündü parçalandı. amerika o dediğin zamanlarda iç savaş yıllarında çok kan akıtmışdır bu günkü konuma gelebilmek için.. o konularda bahsedilmiyor adamlar neticede emperyal kimse ses çıkartamıyor ama amerikada bu hale gelebilmek bütün eyaletleri birleştire bilmek için çok soykırım yapdılar toplu katilamlar yapıldı insanlar öldürüldü.. şimdi onu yapamazlar o devirler geçdi gitti.. ve şimdiki sorunlar bambaşka..

e işte o iç savaşın kalıntıları onlar da, bi eyaletten diğerine gitmeyi bırak bi şehirden diğerine gidince bile yabancı diye dışlanıyomuş insanlar. orda yaşayanlardan bildiğim kadarıyla.

kuzeye bakılması konusunda Kaan abiye katılıyorum, cumhurbaşkanı bikaç girişim yaptı ama devamı gelir inşallah.

amerikaya göbekden bağlıyız ve çok derinlere nüfus etmiş durumdalar bizim öyle shangai gurubuna yönelmemiz imkansız..

ama herşeye rağmen adamlarda hala var olan ulusal güvenlik ve ulusal çıkar olayı maalesef bizde yok.

amerikan ekonomisi kanla,savaşla,sömürüyle besleniyor..Ekonomik olarak ona kafa tutacak bir çok ülke var,rusya brezilya,özellkle çin gibi..
15 trilyon dolar borcu var amerikanın..ve elbet bir gün çeviremeyecek ve çökecek!! bu tür ekonomik atılımlar faydalı olabilir kanımca:D

amerika için dolar sadece kağıt başka ülkeler için dolar para birimi ve değerli en büyük fark budur.. doları amerika kendi merkez bankasında basıyor adamlara maliyeti yok .. o 15 trilyon dolar borcuda isteseler bir gecede basarlar parayı öderler .. ama yapmazlar onlarda dünya dengelerini iyi biliyorlar onların borçlanmasının bile belli ekonomiksel nedenleri vardır dünya ticareti açısından..

amerika için dolar sadece kağıt başka ülkeler için dolar para birimi ve değerli en büyük fark budur.. doları amerika kendi merkez bankasında basıyor adamlara maliyeti yok .. o 15 trilyon dolar borcuda isteseler bir gecede basarlar parayı öderler .. ama yapmazlar onlarda dünya dengelerini iyi biliyorlar onların borçlanmasının bile belli ekonomiksel nedenleri vardır dünya ticareti açısından..

Ülkeler arasındaki borç alacak olayları öyle para basmakla veya vermıyorum demekle hallolacak kadar kolay değil. Amerikan ekonomisi ikinci dünya savaşında iflas etmişti. Bu günlere borcla geldiler. Ama su an değil borçlarını, borcunun faizini bile ödeyebilecek durumda değil. Eğer dersen madem bu kadar kötü, nasıl oluyorsa bu kadar iyi yaşıyorlar, cevabı basit. En önemli iklim sebebinen birincisi doların dünya parası olması. İkinciside amerikanın dünya ticaretinin merkezi olması. Eğer amerikan gocerse yarattığı ekonomik girdapta dünya alt üst olur. Birçok ülke gume gider. Amerikan bunun nimetlerinden faydalanıyor ama hersey bir yere kadar. Bana kalırsa filmin sonu gelmek üzere.

Geri