dizel triger kayış değişim kmsi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmannn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bizde 2005 clio symbol dci var. bana motorunun sesi arttı gibi geliyorda onun için merak ediyorum bu aracın triger kayışı değişim kmsi kaç km de oluyor.aracımız 78binde. daha önce triger değişti mi değilmedi mi bilmiyoruz. aracı alalı bir yıl oldu aracı aldığımızda 73bindeydi.
(abimde 2000 model vectra dti var.onda da aracın sesi artmıştı triger kayışını değiştirmesi gerekiyormuş. trigeri değiştirdi sorun düzeldi. benimde kafama takildi bi sorayım dedim.)

bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yok mu acaba

60.000 km bir değişiyor renaultların triger seti yada 4 yılda bir km dolmasa dahi... o sesi kayıştan dolayı yapar nasıl yapar motor bi iki diş atlatır ufak subab vurma sesi gelebilir onuda krank yada kam mili kaması kırıldığında yapar o sesi dinlettirin her ihtimale karşıda triger kayışını değiştirin yetkili servise götürün aracınızın şasi nosunu alıp kontol ederler eğer yetkili serviste değişmişse daha önce değişti diye söylerler size ancak o motordan gelen o ses başka ses olabilir.Clip e bağlatın arızaları okutun enjektör testi yaptırın .

çok teşekkür ederim. peki bu triger kayışı ve işçilik toplam ne kadar tutar acaba ?

Son düzenleme:
valla ne desem yalan olur özel serviste yaptırırsanız hiç yoktan 70 80 milyon işçilik tutar 250 ye yakın belki geçer parçalar tutar orjinal olarak tabi tahmin ettim kesin bi bilgim yok.

hemen değiştirin 200-300 gibi tutar

enjektor testi nedir nasıl yapılır maliyeti nedir arkadaşlar?

enjektör testi mazotu püskürtme kontrolüdür çok pahalı bişiy değildir.düzensizlik varsa yakıt çok olur ve siyah duman atar faydası olur zararı olmaz.

sıyah duman ve yakıtı cok yakma derdım yok ama araba bıraz gurultulu ve sarsıntılı çalışmaya başladı. motor kulagı kopukmuş. değiştim bugun epey azaldı ama halen var olağan dışı bır sarsıntı. enjektorler tıkalı olabılır dediler. teste sokmadan sokturup ultrasonıc temızlık yapmak ıstemıyorum cunku aracı fazla elletmeyı seven bırı değilim genelde de kendim yaparım. bu testı nasıl yapıyorlar. enjektorlere baglantı nasıl oluyor ve gunahı nedir?

renaultta dci motorlara enjektör testi yapıyorduk tech cihazında varmı yokmu bilmiyorum sanırım tech cihazında yok olsa forumda cihazla yapardık diyor gerçi işinden anlayan usta geri dönüş rekorlarını sökerek anlar enjektörlerin fazla işeyip işememesini yada sorun olmadığını. Siz en iyisi bi bosh car servis e gidin hatta Mehmet Gazihan abinin yanına uğrayın enjektörlerde yada motorda sorun varsa size söyler en azından içinizi rahatlatırsınız.

Geri