Dizel Araca LPG uygulanır mı?

hcalik20

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, aşırı soğuk havalarda minibüs sürücüleri mazot aldıktan sonra birkaç litrede benzin ilave ettiriyorlar. Demekki belli bir oranda mazota benzin katmanın bir sakıncası olmuyor hatta artıları var. Sanırım antifiriz etkisi yapıyor. Acaba dizel motora LPG uygulaması yapılabilir mi? Benzinlide ki gibi birinden diğerine geçiş olmaz ama örneğin belli oranlarda karışım olabilir. Siz ne dersiniz?

bence olmaz ;öle bişey olsaydı bütün dolmuşçular çoktan keşfederdi...

Arkadaşlar, aşırı soğuk havalarda minibüs sürücüleri mazot aldıktan sonra birkaç litrede benzin ilave ettiriyorlar. Demekki belli bir oranda mazota benzin katmanın bir sakıncası olmuyor hatta artıları var. Sanırım antifiriz etkisi yapıyor. Acaba dizel motora LPG uygulaması yapılabilir mi? Benzinlide ki gibi birinden diğerine geçiş olmaz ama örneğin belli oranlarda karışım olabilir. Siz ne dersiniz?

:D süper. mazota benzini dediğin nedenle az katarlar ama kamyoncular vs yapar. ufak ve tamamen elektronik destekli bir motoru mahveder herhalde o benzin. lpg hiç olmaz, basıçla basılıyor lpg depoya. sıvı şıkır şıkır akmıyor yani.

Lpg montaj yapılırken sormuştum ustaya dizele yapılmayacağını sölemişti..Zaten dizel 1,6 araç yaklaşık 15-16 ykr yakıyor nerdeyse lpg ile aynı .. ne gerek varli lpg ye o zaman...

var var.arkadaşlar dizellere de lpg takılıyo %30 tasarruf %40 performans alınıyor.ikisi aynı anda yanıyor.forumda var dı linki

ateşlemeyi nasıl yapıyorlar üstten çakmaklamı? :D

Türkiye'de takan yokmuş ama avrupada oldukça yaygınmış, geçenlerde bir tv programında duymuştum bunu, makina mühendisleri odasına bağlı bir denetleme ustası söylemişti....

diesel i çevirmek fazla masraflı olsa gerek.... ???

yeni nesil dizelde olmaz ama eski sistem dizellerde mümkün.
İstanbuldada taktılar ve yürüttüler sorunsuz...
2000 model gibi bir transit e taktılar hem dizel hem lpg aynı anda motora gidiyor;)

96 senesınde patron 93 3.20 BMW sıne LPG taktırmak ıcın Bulgarıstana gıttı ( o zaman enjeksıyonlu arabalara turkıyede sadece bırkac yer takıyordu ve cok pahalıydı ) montaj esnasında yan tarafta dızel bır arabayada takıyorlarmıs LPG. Çok ilginç gelmişti.

dizele lpg bana mantıksız geldi yapılabiliyorsa bile saçma

Geri