direksiyondan gelen ilginç ses( ses dosyasını lütfen dinleyin)

birtanyildiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Vocaroo | Voice message

Merhabalar en son direksiyonumdan çıt çıt bi ses geliyordu servise söyledim,direksiyonu söküp yağlayıp geri takmışlar. ancak geri takarken nasıl taktılarsa hem bir sürtme meydana geldi direksiyonda, hem çıtırdı geçmedi hem de özellikle araba sabahları eklediğim ses ve daha fazlasını çıkartmaya başladı. cumartesi için başka bir servisten randevu aldım ancak yine de bilen, daha önce karşılaşan arkadaşların fikrini almak istiyorum.

amartisör üst takozlarından geliyor gibi ama sesi tam alamadım. direksiyon çevirirken amartisör üst kısımlarını eliniz ile temas edin oradan geliyor ise titreşimi hissedersiniz.

direksiyonu çevirdiğimde gelen bir ses değil bu :) gariptir araba çalıştıktan bir 5-10 sn sonra geliyor direk. ve bir kez geliyor. daha sonra gelmiyor. eğer araç soğuksa daha uzun da çıkabiliyor bu ses.

Son düzenleme:
kesin amortisör üst takozundan geliyor aynı ses benim arabamda var tam dört kere söküldü takıldı değişteremedim çünki bulundugum memlekette opel parçası yok takozu dışa doğru biraz bombe verdik düzeldi zamanla gene yapmaya başladı sipariş üzere geliyor bir kaç kere yanlış geldi araba tamircide yattı benimde elim ayagım araba şu aralar ankaraya gelince değitirecem
sayın compela nın dediğini yapınız

kesin amortisör üst takozundan geliyor aynı ses benim arabamda var tam dört kere söküldü takıldı değişteremedim çünki bulundugum memlekette opel parçası yok takozu dışa doğru biraz bombe verdik düzeldi zamanla gene yapmaya başladı sipariş üzere geliyor bir kaç kere yanlış geldi araba tamircide yattı benimde elim ayagım araba şu aralar ankaraya gelince değitirecem
sayın compela nın dediğini yapınız

nasıl kesin abicim şimdi bu arabayı normal çalıştırıp hiç direksiyonu çevirmesem bile geliyor. yani araç çalışsın yeter hiç yerinden kıpırdamasın yine aynı. bildiğin direksiyondan geliyor. ben direksiyon kutusundan şüphelendim. çünkü 1 ay önce serviste söktüler yağladılar ve geri taktılar ondan sonra oldu bu sesler. hatta bazen böyle direksiyonun içinden kayış kaçırıyormuş gibi sesler de gelmiyor değil. bu sesler gelirken direk elim direksiyondayken titreşimi hissedebiliyorum.

araç 2012 model 30binde çok narin kullanırım, zannetmiyorum amörtisörden olacağını :(

nasıl kesin abicim şimdi bu arabayı normal çalıştırıp hiç direksiyonu çevirmesem bile geliyor. yani araç çalışsın yeter hiç yerinden kıpırdamasın yine aynı. bildiğin direksiyondan geliyor. ben direksiyon kutusundan şüphelendim. çünkü 1 ay önce serviste söktüler yağladılar ve geri taktılar ondan sonra oldu bu sesler. hatta bazen böyle direksiyonun içinden kayış kaçırıyormuş gibi sesler de gelmiyor değil. bu sesler gelirken direk elim direksiyondayken titreşimi hissedebiliyorum.

araç 2012 model 30binde çok narin kullanırım, zannetmiyorum amörtisörden olacağını :(

direksiyonu çevirmediğiniz halde ses geliyorsa amortisör takozundan değildir. sizinde dediğiniz gibi direksiyon kutusundan gelebilir die düşünüyorum.

sorun elektronik klimanın yönlendirmesindenmiş. sonunda işten anlayan bir ustaya denkgeldim de yaptı sağolsun. halbuki çok emindim direksiyondan geldiğine :D

tıkırtıı

merhabalar , benim 2004 corsa nın da taşlı yolda giderken yada küçük bi çukura girdiğimde falan direksiyonun içinden bi ses geliyor .. yani bana direksiyonun içinden geliyor gibi geldi sizin düşünceniz nedir nerden gelir ? ( sadece taşlı bozuk yollarda çukurda falan yapıyor, asfaltta yağ gibi gidiyor sıkıntı yok )

Geri