Devir Saati ve Kilometre aniden 0 a düştü ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melabaaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melabaaa

Kayıtlı Kullanıcı
37-Kastamonu
Arkadaşlar, az once hevesle arabayı kullanırken

( hava yağmurlu yer yer su birikintisi vardı )

arabanın on tarafından bir kayış sesi geldi sonra devir saati ve kilometre saatı aniden 0 a düştü. ne oluyor demeye kalmadan tekrar düzeldi biraz gittim tekrar düşütü falan ben sigorta atmıştır diye düşündüm ama arada çalışıp durduğuna göre ondan değil sorun ne olabilir acaba =?
confused.png

elektrik kesintisi gibi birşey olmuş galiba

kyış sesi neden geldi acaba ya bak aklıma takıldı şimdi

Arkadaşın dediği gibi geçici bir elektrik arızası olmuştur. Gevşek bir soket veya bağlantı yeri bu tür arızalara neden olabileceği gibi bakım zamanı gelen şarj dinamosu da benzer bir arızaya neden olabilir. Yağmurlu hava nedeniyle devamlı çalışan silecekler, açık olan farlar (hatta arka cam rezistansı, kalorifer) müzik tesisatı aküyü epeyce zorlar, dolayısı ile şarj dinamosuna kuru havaya oranla ekstra yük biner, bakım zamanı gelen dinamo da yeterli elektriği üretemezse benden bu kadar diyebilir. Ses şarj dinamosu kayışından gelmiştir, su birikintisinden geçerken ıslanma nedeniyle (ıslanmaya ilaveten biraz eskime biraz da ısıdan dolayı oluşan bollaşma) kayış kasnak üzerinden geçerken bir nevi pati çekmiştir, daha sonra üzerindeki suyu atıp kuruyunca da ses kesilmiştir. Öncelikle kayışın esnemesi kontrol edilmeli, gerginlik yeterliyse dinamo bakımı yaptırılmalıdır.

eyvallah bu cumartesi buna bakacaz demekki

o arada abs lambası yandıysa porya bilyası bozulmuştur bi beynine baktırmanı tavsiye ederim

benim araba da abs yok bildiğim kadarıyla beyni de yok ( mekanik herşey yani )

Arkadaşlar, az once hevesle arabayı kullanırken

( hava yağmurlu yer yer su birikintisi vardı )

arabanın on tarafından bir kayış sesi geldi sonra devir saati ve kilometre saatı aniden 0 a düştü. ne oluyor demeye kalmadan tekrar düzeldi biraz gittim tekrar düşütü falan ben sigorta atmıştır diye düşündüm ama arada çalışıp durduğuna göre ondan değil sorun ne olabilir acaba =?
confused.png

Arabanın ne olduğunu modelini motorunu yazmazsan alacağın cevaplarda net olmayacaktır..Unutmayın bu sırf senin için geçerli değil...
Tahmin ediyorum aracın corsa B herhalde, suya girince devir sensoruna su girdiği için devir ve KM göstergesi göstermiyor..soketi çıkarıp temizlersen geçer

pardon arabam corsa b kasa 2000 model dizel eco motor

Fatih kardeş yanlış anlama arkadaş yukarıda olması gerekeni söyledi aracının modelini bilmediğinden porya üzeri abs sensoru senin arabanda bu jenerator üzerinde işte onun için diyorum soru soran herzaman araç motor bilgisini versinki alacağı cevab da doğru olsun, nem aldığından çalışmayabilir
saygılarımla

Geri