Denize açılıyorum kısmetse. Yardımlarınızı bekliyorum.

burak loves opel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Tüm foruma merhaba. Büyük bir ihtimalle Antalya'ya taşınacağım. Düzenimi kurduktan sonra arabamı satıp üstüne bir şeyler koyup ufakta olsa bir motoryat almayı düşünüyorum. Bu işler hakkında en ufak bir bilgim yok. İnternet'te baktığım ilanlarda tam benlik, fiyatıda uygun motoryatları buluyorum. Ciddi ciddi düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sorular:
1)Kullanmak için neler gerekli?
2)Neleri öğrenmeliyim?
3) Nasıl bir motoryat almalıyım?
4)Antalya'da bulabilir miyim?
5)Bulamazsam İstanbul'dan veya İzmir'den alıp getirsem nasıl olur?

Örneğin şu ilanda var benim istediğim tip:

http://www.sahibinden.com/emsallerie_gore_cok_temiz_motoryat-38WQQaXQQ15513417WQQpXQQdisplayitem

Yazmayı unutmuşum,
1) Motor bakımları nasıldır? Kolay mıdır?
2) Birgün suyun ortasında motor bozulsa ne yaparım? :)
3) Bakımlar pahalı mıdır? Yakıtı nasıldır?

Bu işlerde yeniyim biliyorsunuz :)

Benim de hayalimde ki
Yat

Pek fazla bilgim yok ama sadece şunu söyleyebilirim
Fiber alman daha iyiymiş
Ahşap olan teknelerin bakımı zor oluyormuş

Sağol abi yorumun için bende ahşap düşünmüyorum. Çok ağır abi duruyor.

Araç ile takas yapıyor Laguna'yı versem kafa kafaya alırım :) Güzele benziyor işte bende anlamıyorumki iyisini kötüsünü görüntüsü fena değil. Ama 1978 yapımı. Teşekkür ederim Buğra.

Yukaridaki sorulara cevap verecek bir arkadaş aranıyor:) Atilla kaptan neredesin sen :)

Sorular:
1)Kullanmak için neler gerekli?
2)Neleri öğrenmeliyim?
3) Nasıl bir motoryat almalıyım?
4)Antalya'da bulabilir miyim?
5)Bulamazsam İstanbul'dan veya İzmir'den alıp getirsem nasıl olur?
1) Motor bakımları nasıldır? Kolay mıdır?
2) Birgün suyun ortasında motor bozulsa ne yaparım? :)
3) Bakımlar pahalı mıdır? Yakıtı nasıldır?

cevaplıyurm

1 ehlıyet gereklıı ama aldıgın motor yatın buyuklugune gore deyısır bu durum tabı antalyada kullanıcaksan bı bır sorun olmucagını dusunuyurm

2 havanın durmunu cok ıyı bılmelısın ne zaman ne yapıcagını tahmın etmelısın her an hava cok cabuk deyısebılır

3 bence ıcten motorlu turbo dıesel almalısın derım benzınlılere gore az yakar ama aldıgın motor yatın buyuklugune gore deyısebıloır mesala volvo pentalar ıyıdır bana gore yanı

4 aradıgım motor yatı her yerde bulabılırsın ama ne kadar saglıklı olur bılemem gıdıp gormek lazım buda araba gıbı bır sey

5 bulundugun yerde bulamazssan bıle ıstanbul ızmırde bulursun ama goturuken cok mazot veya benzın yakar bılgın olsun uzun yolda araba gıbı deyıl az yaksın

6 motor bakımları araba gıbıdır ama bıraz parcaları pahalıdır trım kuyruk pervane bunları bakımları olsun dıkkat edılıcek hususlar

7 suyun ortasında bozuldumuu atarsın capanı beklersın telsız yoluyla yardım beklersın e zaman gelır onu bılemem sansına

8 bakımlarıı pahalıdır dıcem ama makınadan makınaya deyısıyor 25 ps kıctan takma makınanın yıllık bakımıı 150 tl 450 tl arasında deyısır senın alıcagın makınayı bılemem

9 aldıgın motor yata dıkkat edıceksın yası cok onemlıı ahsapsa ıyı bakman gerekıcek fıber ıse ıyı bır kontrol edıceksın fıber kanserı ıse zamanla cok cabuk curur ve allah mufaza batar yanı eger buyuk bır sey alıcaksan 500 lt yada 1000 lt mazot benzın deposu vardır

baska merak ettıgın soruu varsa yardımcı olurum :)

Çok teşekkür ederim Melii kardeşim. Yardımcı oldun sağol. Ahşap olduğunda ne gibi bir bakım yapmamız gerekiyor, yani iyi bakmam gerekecek derken? Fiber düşünüyordum ben o da çürürse riskli diyorsun. Suyun ortasında bozulma olayı benden çıktı pek olmamıştır belkide :) Ehliyetsiz kullansam Antalya'da sorun olur mu? Hava durumu hakkında telsizle bilgi alışverişi yaparım diye düşünüyordum. Rüzgar olayı çok sakat. Beni korkutanda o zaten. Kıçtan takma motor dediğin arka tarafta görünen herhalde. Bakım için sadece motor sökülüyor değil mi? O güçlerde bakıyorum bende zaten fazla güce ihtiyacım yok. Baktığım bütün ilanlarda genelde dediğin Volvo penta motor var. Mazotlu ile benzinli arasında çok fark var mı? Herhangi birini alsam ne olur? Yoksa mazotlu alayımda az mı yaksın? Ya da benzinli daha mı az masraflıdır? Bu arada 2001-2002 model arası alsam ne dersin?

Abi benim bildiğim ahşap yatların bakımları pahalı ama daha uzun ömürlü ve daha stabil seyahat ediyor, fiber olanlar ise ilk alım maliyeti ucuz ama nispeten daha kısa ömürlü ve dalgalı denizlerde hoplama zıplama yapıyormuş.

sahibinden de biraz gezindim, 19bin liranın üstüne çıktığın anda görünüşü çok hoş tekneler var ama bunların da illa ki ince ayrıntıları vardır. yatçılık sitelerinde gezinmeye başla bence şimdiden :D

Geri