Delirecemmmmmm

opelasigi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sevgili arkadaşlar benim aracım 2004 Astra H Sp 1.6, malum birçok şehrimizde olduğu gibi yaşadığım şehirdede yolların durumu çok kötü aracım 75.000 KM de ancak çukura düştüğüm zaman aracın içindeki ses beni artık delirtme noktasına getirdi. Amortisörleri yada olabilecek arızalara bakıttım fakat hiç birşey yok usta herşey sağlam diyor. Arkadaşın 2001 model Volkgwagen Bora sı var 96.000 Km de inanırmısın çukurmuş kasismiş hiçte etkilemiyor araba çıt demiyor yaa. Ama benim astra çukura düşünce yada kasisten geçerken sanki birşeyler patlıyormuş gibi ses yapıyor. Birde sarsıntıları kabine çok fazla yansıtıyor. Bu normalmi süspansiyonları falanmı değiştirmem gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Vallahi inanırmısınız geçenlerde sırf bu yüzden aracı değiştirmeye karar vermiştim.:cry:

Son düzenleme:
Mekanik bir sorun yoksa lastiklerden kaynaklanıyor olabilir.

suspansıyon sorunun oldugu bellı
daha teknık bır yerde amortısorlerıne baktır

acaba sorun opelin sert süspansiyonu olmasın...

okadar ses olmaz sanmıyorum ama bu ısı cozmek cok zor degıl
artık test edılebılıyor..

bence senin arabada bir sorun var.. ben en ufak çıt yok..

bende tıkırtı ve ses olayına taktım..Her yeri kontrol ettirdim, amortisör, latik vb. konularda sıkıntı yok..size de sanırım öyledir...Tek sorun araç içindeki birleşme noktaları ve mühendislerin bunu fazla önemsemeden dizayn etmeleri.....ben sorunu şöyle çözüyorum....Marketlerde satılan ya da milyoncu mağazalarda 1 ytl civarında olan siyah, kendinden yapışkanlı yuvarlak ya da kare olan sandalye ayaklarına takılan koruyucu yumuşak bir madde var..Ondan alıp, ses gelen her yeri tespit ediyorum, bazen 2. bir sürücü gerekebilir:) arka koltuğa geçiyorum, eğiliyorum her taraftan gelen ses ve tıkırtıyı tespit edip basıyorum o koruyucu malzemeyi...Şimdi çok farketti, tangırtı, vızıltı fln kalmadı:))

salih süperrsin :) seni opele mühenidis tayin edelim :)
şaka şaka sakın alınma güzel bir düşünce...

bende de var bazı gıcırtılar.arka koltuklara oturma yada kalkma esnasında (sanırım amortisörlerden) gıcırtı geliyor.bir de arka camdaki stop lambasından geliyor,plastik ile cam arasında lastik conta var eski opellerde bende yok.yeni taşlı yollarda özellikle yazın sıcak havada ordan gelen zırıltı çekinmez oluyor.bazı servislere bu contadan soruyorum yok diyorlar,hurdalığa kaldık artık bir de oraya bakacağım.saygılar...

amortisor takozlarina da baktirdin mi ?

Sarper ne var ne yok hepsine baktırdım sanırım süspansiyonlardan kaynaklanıyor. Değiştirsem bana kaçliraya mal olur acaba?

Geri