debriyaj seti hakkında

astra_metin

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
daha önce hiç debriyaj seti değiştirmedim... aracımı bugün servise götürdüm 60000 bakımına servis sorumlusu arabayı hiç çalıştırmadan debriyaj setinin değişmesinin gerektiğini söyledi biraz tuhafıma gitti ama ..aslında debriyajdanda şikayetim var çok dik bi yokuş vardı 70 derece fln... araç durmuş vaziyetteyken çıkamadım o yokuşu bunun haricinde aracı kaldırırkenn biraz fazla gaz veriyorum sonda kavrıyor sanki debriyaj...başka bi şikayetim yok 1000 km yol yaptım yeni..bu arada 3 yaş indirimimle baskı balta değişirse 750 ytl civarı bilyada sorun yok gözüküyomuş % 75... bilyada işin içine girerse 1100 ytl diyo..siz ne diyorsunuz değiştireyimmi araç serviste ok bekliyolar benden​

benim bildiğim balata 100000 filan yapması laz<ım çok yarım debriyaj kullanıyomusun bilmem ama 60000 çok erken istersen başka bir yere daha göster

Bendede debriyaj sorunu var bu gün özel opel servisi ile görüştüm malzeme artı işçilik 250 ytl bayramdan önce yaptırmam lazım

valla banada daha erken gibi geldi. ayrıca bilyada sorun olup olmadığı şanzuman inip açlınca anlaşılır. öyle test ederek anlaşılmaz. adam senin arabaya bakmıştır. bilye zaten çok uzun ömürlü bişey. bilye sağlam abi debriyaj baskı balata seti değiştirsek yeter demiştir. debriyaj kavramana bakacan. bu arabalar hidrolik debriyajdır. baskı balata bittikçe debriyaj üstten kavramaya başlar. eğer debriyaj üstten kavrıyorsa değiştir.
ayrıca özel servislerde işçilik dahil 500 ytlye felan değiştiriyorlar bilgin olsun.

evet debriyaj üstten kavrıyor dedğin gibi ..ilk kalkışta biraz fazla gaz vererek kalkıyorum ama hızlandıktan sonra bi sorunum yok elfrenini çekip aracı 1 2 ve 3. viteslerde kaldırmaya çalıştım 1. viteste aracın arkası aşağı çöküyor forumda anlatıldığı gibi diğer viteslerdede stop etti motor yani üstte kavraması haricinde normal gibi gözüküyor ..45000 de almıştım aracı aynı şekildeydi biraz hor kullanılmış debriyaj demekki ben 60000 de debriyaj biter diyodum normal koşullarda demek yanlış biliyorum..bide forumlarda okuduğum kadarıyla debriyaj zamanında değişmezse volan arızasına sebep oluyor ve baskı balata tek olarak değil bilyayla beraber değişmesi gerekiyormuş.....özl servis düşünmüyorum % 25 indirimimde var sonuçta

Son düzenleme:
Geri