Debriyaj pedalı çok yumuşak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnrdrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cnrdrk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar , dün izmir çıkışında yol yapımından dolayı yoğun bir trafik vardı ve yokuş yukarı 30 dk boyunca dur kalk yapmak zorunda kaldım, tam yol açıldı derken debriyaj pedalı neredeyse boşaldı köküne kadar basınca sonda 1cm lik bi yerde pedal hissediliyordu. arabayı soğusun diye benzinlikte park ettim soğuyunca pedal kendine geldi ama eskisi kadar sert değil ve debriyaj yukarda kavrıyor. debriyaj setini değişeli 2 sene olmadı ve yarım debriyaj falanda kullanmıyorum arabayı. bunun sebebi nedir ? bilen arkadaşlar-abiler yardımcı olurlarsa çok sevinirim. benzer konu aradım ama istediğim cevapları bulamadım

Merhabalar , dün izmir çıkışında yol yapımından dolayı yoğun bir trafik vardı ve yokuş yukarı 30 dk boyunca dur kalk yapmak zorunda kaldım, tam yol açıldı derken debriyaj pedalı neredeyse boşaldı köküne kadar basınca sonda 1cm lik bi yerde pedal hissediliyordu. arabayı soğusun diye benzinlikte park ettim soğuyunca pedal kendine geldi ama eskisi kadar sert değil ve debriyaj yukarda kavrıyor. debriyaj setini değişeli 2 sene olmadı ve yarım debriyaj falanda kullanmıyorum arabayı. bunun sebebi nedir ? bilen arkadaşlar-abiler yardımcı olurlarsa çok sevinirim. benzer konu aradım ama istediğim cevapları bulamadım

yokuş yukarı bu sıcakta yaptığınız dur kalklar yüzünden balata aşırı ısınıp şişmiş muhtmelen. ve birde yıpranmıştır. zaten artık eskisi kadar sağlamda üretilmiyorlar insan sağlığına zararlı maddeler yüzünden... bundan sonra daha dikkatli kullanırsanız yolda bırakmaz diye düşünüyorum. ama söylediklerinize bakılırsa balatanın ömründen baya bir yemişsiniz gibi...

aracın önceki baskı balata değişiminde bilya değişimine gerek yok diyip değiştirmemişler tasarruf olsun diye ama baskı balata dediğiniz gibi yanmış tekrar değişti. tasarruf olsun derken daha kötü oldu ama olsun artık olacağı varmış. yorumunuz için teşekkürler

Debriyaj seti ilk defa değiştiyse genelde bilye değişime gerek yok bildiğim kadarıyla çünkü orj bilye sanılandan baya uzun süre götürüyor.Çok yıpranmışsa değişir o ayrı.Ben 160 binde değiştirdim baskı balatayı dahada gidermiş dedi usta içinden çıkan orjinal gm idi.Bilyede sorun olmadığından bende değiştirmedim.Sorunsuz kullanıyorum.

Sizin araçdaki durum belki bilyeden ziyade baskı balata zorlandığındandır

Geri