debriyaj balata yanmış.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ysmngn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ysmngn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar çok acil yardım ederseniz çok sevinirim.Arabam opel astra 1.4 turbo 140 hp manuel benzinli daha 2.300km de.ağustozda aldım.Dün yolda kaldık.Debriyaj balata yanmış.Garantiye girmediğini ve 4.000tl tuttuğunu sölediler.Öncelikle şöyle anlatmak istiyorum arabaya her binen ilk önce bu araba dizelmi diye sorardı?Dizel gibi bagırarark çalışırdı.Bende turbo oldugu için öyle oldugunu zannediyordum.Ayrıca debrıyaj çok yukarıda kavrıyordu.Ve gaz devrinde aldığımdan beri sıkıntı vardı.Son 2 hafta içinde de mesela sabit vitesde normal hızla giderken azıcık bile gaza bassam devir saati 10 dan 50 ye fırlıyordu.Servisine götürücektim bugun ama ben götüremeden o yolda kaldı.Debriyajın ve balataların yanması için zorlama yapmadım çünkü hep uzun yolda kullandım öyle çok trafiğe girmedim.Zaten uzun yolda da araba durdu.Şimdi bendn 4000 tl istiyorlar.Benim hatam olmadığını biliyorum.Ne yapmalıyım başına böyle bişey gelen varsa ya da bir bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim

Yasemin hanım,
Şimdi ne derseniz deyin karşı taraf kabullenmeyecektir...o şikayetlerinizde servise hemen gidecektiniz...en ufak şikayet de olsa..
Neyse geçmiş olsun kardeşlerim bilen yardımcı olurlar size ama 4000tl biraz hatta biraz değil abartılı gibi geldi

Yasemin hanım volan a da bakmak gerek ama gelin özel serviste %60 ucuza yaptırın. Garanti dışı kalmaz anlayamazlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

2300 km de baskı balata bitmesi imkansız gibi bişey ya,gerçekten üzüldüm.Ayağınızı 2300 km boyunca debriyajın üstünde gitseniz bile zor.Servisi bırakın arkadasında dediği gibi max 600 tl ye baskı balata değişebilirsiniz.4000tl ne ya soyguncular ;)

acaba yeni bir kronik sorun mu bu astralar da?

Baskı balata 4000 lira nasıl oluyor anlamadım????????????Mitsubishi lancer ın bile baskı balatası 1500lira.Madem kullanıcı hatası deyip sizi yolacaklar gidin özelde yaptırın bu nasıl iş??400 liraya halledersiniz.Yuh diyorum aracının garantisi olan herkesin bir an önce garantilerinin bitmesini temenni ediyorum.Ahlaksızlık başka birşey değil.4000 liraya 2.el araba var...Geçmiş olsun.

Volan da vardır o fiyatta. Yandı ise volan da isteyebilir.
Bakın sıfır araç getirin bana daha 1km dolmadan ilk kalkışta yakarım. Bu parçanın üreticisi ve bilye üreticisi bellidir, senelerdir aynı üreticiler, onlarca markaya çalışıyorlar. Kronik sorun olma ihtimali yok gibi. Tamamen kullanım hatası gözükmekte. Bilen biri aracı kullansaydı sorunu direk görürdü, belki büyümeden halledilirdi herneyse olan olmuş, geçmiş olsun.

Tekrar diyorum, o paralar yazık!!! Gelin özel servise. Bırakın ustaları da içiniz rahatlasın. Yerinize göre anadolu, avrupa size servis önerebiliriz.

0 km de problem yaşanabilir...selim abi ninde dediği gibi en başta gitseydiniz çok iyi olurdu...sizinki biraz inceldiği yerden kopsun olmuş..şimdi servis in bunu kabulleneceğini hiç sanmam...
arabanız devirli ve kuvvetli sayılabilecek bir araba...sadece bahsettiğiniz devir birden 10.dan 50. fırlıyor dediğiniz anda kavrama nın bindiği yük ve ısı tartışılmaz derecede...bunu belki bir belki 1 belki 5. seferde debriyaj patlarması muhtemel...
...bence olanı sineye çekip bir özelde orjinal ekipmanla değişimi yapılır...

Caner Bey o devir zıplamasının nedeni balatanın kaçırmasıdır zaten. Normal araçta bu yaşanmaz, kaçırma durumu zedelenmiş yolda bırakacak araçta olur.

Geri