D-4D Chip uygulaması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bugraGT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
3,755
Tepkime puanı
0
Puanları
0
merhabalar 2010 corolla 1.4 d4d için uygulamanız varmıdır

90hp 205nm degeri motoru zorlamayan ideal bir yazılımla ne duruma gelir.

sök tak tipindeki powerbox ları bu motor için tavsiye edermisiniz?


aracın ilk kalkısı biraz agır 50km hıza kadar çok yavas sonradan iyi açılıyor chiptuning kalkısa ne gibi bir fark getirir

fabrika verisi 175km son sürat ne duruma gelir?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende şirket aracı olarak d4d var.Bir ara box takmayı düşündüm.110 Hp ye kadar çıkabiliyor , ama bence gerek yok.1.4 olsada gayet yeterli ve tutumlu bir motor.sağlamlık konusunda zaten birşey demeye gerek yok.60 bin km boyunca arıza lambası dahi yanmadı.O yüzden bence yumuşak sürüşün tadını çıkar derim.
Ama illaki kafayı taktım dersen box takanlar memnun olduklarını belirtiyorlar ve performans artışından da yüzleri gülüyor.

Son sürat noktasında ciddi bir artış olacağını sanmıyorum çünki zaten çoğu yeni nesil gibi kısa son dişli ile serilik kazandırılmış olduğu için o sürat lerde motor devrin bir dizel makine için yeterince yüksek oluyor.doğal olarak motor devrinden çok şanzumanla ilgilenmek gerekir ki bu da yeni ve garantide bir araç için pek mantıklı değil.Dikkat ettinmi bilmiyorum ; bir önceki kasa d4d ler aynı motor olmasına karşın şanzuman nedeniyle daha seridir.
Yeri gelmişken ilk kez uzun km lerce toyota kullanan biri olarak bu kasanın püf noktalarını belirteyim.
kronik olabilecek ve gözlemlemen gereken 2 durum var :
1- 50-60 bin km dolaylarında bazı araçlarda çıkan devirdaim problemi (ki o km için normal sayılabilir)
2- 90-100 bin km ler civarında ses yapmasından anlayabileceğin şarj dinamosu bilyaları.

Dediğim gibi o km ler için zaten ömrü sayılabilecek parçalar ve bu durumda zaten her araçta oluşmuyor.Başkada bir problem yaşamazsın.

Sınıfların daki araçlara göre daha yumuşak bir amortisör sistemi olduğu için fazla rüzgarlı havalarda ve yüksek süratlerde temkinli olmanı tavsiye ederim.Eğer çok rahatsız ederse üst donanımda bulunan 16 inch jant-lastik ebatlarını uygulayabilirsin.

Gerçi konu çip uygulaması üzerineydi ama yazmışken aktarmak istedim.
Mehmet'in işleri yoğundur , bakamıyordur bu aralar ama gördüğünde uygulama-fiyat bilgisi verecektir zaten.
 
emre abi açıklamalar için tesekkür ederim

insallah dediginiz parcalar garanti kapsamındadır 5 yıl sınırsız kilometre garantisi var

chip yada box düşünme nedenimde
aracın sadece yerinden kalkması sorun yolda giderken gaz tepkisi tatmin edici. rodajı doldurunca fark edermi acaba.

ve dedigin gibi yumusak sakin kullanımda çok tat veriyor ve yakıt tüketimi çok güzel:)

süspansiyon olarakta vectra gt yi tutmaz ama

vectra satılınca 1-2 hafta boyunca sürekli megane II kullandım o aractan corollaya gecince yol tutusun çok daha üstün oldugunu gördüm belki vectradan direk buna geçmiş olsam aynı hissi yasayamazdım.

çokta zorlama sansım olmadı ama konfor performans yüzde 50 yüzde 50 pay edilmiş gibi duruyor
arkada oturana 2dk içinde uyuma garantisi veririm:)

jant lastik olarakta aracta 16 inch var 205/55/16 elegantlarda standart
 
Son düzenleme:
Elegant aldı isen daha da güzel. Vectra Gt nin yoltutuşunu bu araçta yüksek hızlarda felan bulamazsın.Ama buda çok normal , çünki yoltutuş ve konfor 2 ayrı uçta kalıyor.Hangisine biraz ağırlık versen diğerinden feragat etmek zorunda kalıyorsun.Standart bir şekilde binileceğini düşünürsek bence gayet doğru bir seçim yapmışsın.Vectra GT ile kıyas olur mu ? Olmaz , çünki farklı araçlar.
Devirdaim ve alternatör sorunu bazı araçlarda yaşanabiliyor ama sen söylemeden bile zaten garantiden değişiyor.Servis konusundada hizmet ve yaklaşım güzel.Ama yinede sıkıntı yaşayacak olursan Toyan'da tanış var.
Rodaj devresi yeni arabalarda yok denilse de ilk 3-4 bin km yi rodaj devresi olarak kabullenmek en iyisi.Kalkışta biraz zayıf olması belkide araca tam alışmamış olman olabilir.Ben böyle bir problem yaşamadım.Soğuk motorla rampada kalkışın ve yine dik rampalarda kalkışın zor olabilir.Nede olsa turbo dizel bir araç ve turbo basıncı etkisini gösterene dek çoğu turbo-dizel gibi biraz zayıf.
 
115 hp 255 Nm değerlerine ulaşabiliyor..Problemsiz..



500-600 bin km leri doldurmuş taxi corollalar var..sarf malzemeleri hariç anahtar değdirilmemiş..

EGR iptali bu motorların ömrü açısından çok önemli..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
çok güzel değerler ilginize teşekkür ederim
 
d4d diyince benim hılux mu acep dedim ama değilmiş :D durumlerımı düzeltip mehmetle bi irtibata geçip bişiler yapacam inşallah :)
 
Geri
Üst