Bende şirket aracı olarak d4d var.Bir ara box takmayı düşündüm.110 Hp ye kadar çıkabiliyor , ama bence gerek yok.1.4 olsada gayet yeterli ve tutumlu bir motor.sağlamlık konusunda zaten birşey demeye gerek yok.60 bin km boyunca arıza lambası dahi yanmadı.O yüzden bence yumuşak sürüşün tadını çıkar derim.
Ama illaki kafayı taktım dersen box takanlar memnun olduklarını belirtiyorlar ve performans artışından da yüzleri gülüyor.
Son sürat noktasında ciddi bir artış olacağını sanmıyorum çünki zaten çoğu yeni nesil gibi kısa son dişli ile serilik kazandırılmış olduğu için o sürat lerde motor devrin bir dizel makine için yeterince yüksek oluyor.doğal olarak motor devrinden çok şanzumanla ilgilenmek gerekir ki bu da yeni ve garantide bir araç için pek mantıklı değil.Dikkat ettinmi bilmiyorum ; bir önceki kasa d4d ler aynı motor olmasına karşın şanzuman nedeniyle daha seridir.
Yeri gelmişken ilk kez uzun km lerce toyota kullanan biri olarak bu kasanın püf noktalarını belirteyim.
kronik olabilecek ve gözlemlemen gereken 2 durum var :
1- 50-60 bin km dolaylarında bazı araçlarda çıkan devirdaim problemi (ki o km için normal sayılabilir)
2- 90-100 bin km ler civarında ses yapmasından anlayabileceğin şarj dinamosu bilyaları.
Dediğim gibi o km ler için zaten ömrü sayılabilecek parçalar ve bu durumda zaten her araçta oluşmuyor.Başkada bir problem yaşamazsın.
Sınıfların daki araçlara göre daha yumuşak bir amortisör sistemi olduğu için fazla rüzgarlı havalarda ve yüksek süratlerde temkinli olmanı tavsiye ederim.Eğer çok rahatsız ederse üst donanımda bulunan 16 inch jant-lastik ebatlarını uygulayabilirsin.
Gerçi konu çip uygulaması üzerineydi ama yazmışken aktarmak istedim.
Mehmet'in işleri yoğundur , bakamıyordur bu aralar ama gördüğünde uygulama-fiyat bilgisi verecektir zaten.