cruise control(hız sabitleyici) ve fren ilişkisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

san

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
hala konu hakkında bilgisi olmayanlar var ise mutlaka okuyun...
bolu tüneli çıkışında mola verdim, mola sonrası 3-4 km hızlandım ve hız sabitleyici sistemini devreye sokmak maksadıyla düğmeye bastım, sistem bir türlü devreye girmedi, tekrar tekrar bastım, devreye girmedi.
aracımı sağa çekip kontağı kapatıp, aracı tekrar çalıştırdım, otobanda hızlanıp tekrar denedim, yok...
kullanma klavuzuna baktım.
araç çalıştığı andan itibaren bir defaya mahsus olmak üzere frene basılmaz ise sistem devreye girmiyor. güvenlik nedeni ile böyle bir tedbir alınmış, denedim..frene basmayı müteakip sabitleyiciye aldım, sabitleyici devrede...

enteresan. hiç denemedim valla . uzun yola çıktığımda bakarım

ewt bunu biliyorum. bazen bende de geçmiyordu frene hafif dokununca devreye giriyor...

hmm.ilginç. ne gibi bir güvenlik nedeni olabilirki???

frenlerin tutmuyorsa cruise controlü bağlamak tehlikeli....

saçmalamıisınız araçta kontağı açtığınızda zaten check break veya fren kontrol diye yazı çıkıyor yol bilgisayarında o tüm sistemi kontrol ediyor arıza varsa ekranda arızayı yazıyor

saçmalamıisınız araçta kontağı açtığınızda zaten check break veya fren kontrol diye yazı çıkıyor yol bilgisayarında o tüm sistemi kontrol ediyor arıza varsa ekranda arızayı yazıyor

Su an sen sacmaliyorsun.

check break aracin frenin calistigina dair bir haber degildir.
Sadece fren lambalarinin calisip calismadigini bildirir. Fren lambalarinin calismamasi halinde ( sigorta yanmis olabilir, ampüller yanimis olabilir v.s. )
check break silinmez.

saçmalamak mı?:confused::confused: tamam bekli bilmiyor olabiliriz ama saçmalamıyoruz:mad::mad:

ayrıca fren check nerde yazıyor astra h de merak içindeyim. ayrıca o yazı bizim eski vectra da vardı. o da frenlerin çalıştığına filan delalet etmezdi....

En son bayramda uzun yola çıktığımda benimde başıma geldi. Ahanda cruıse kontrolu bozdum dedim biraz kurcaladım sonra devreye girdi. Demek bu sebeptenmiş.

evet frene basmak gerekir arac çalıştıktan sonra hız sabitleyiciyi devrece sokabilmek için.

Geri