[Çözüm] Arabadan Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AhmudeM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AhmudeM

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sevgili arkadaşlar. aracımı yeni aldım. ve yaklaşık 1 hafta oldu. aracımdan gelen tıkırtılar moralimi bozuyordu ve tıkırtıları duymamak için radyonun sesini sesleri duyamayacak seviyeye yükseltiyordum. genellikle sabahları ses daha çok geliyorduç kendimce sesin merkezini bir türlü bulamadım. amortisörlerden, kapılardan, alttan vb. yerlerden gelebilirdi. neyse aracımın servis karnesi gelmediği için artık kendi imkanlarım ile arızalarına baktırmak üzere sanayinin yolunu tutum. aracım 107000 Km'de. motor bakımından sonra gelen sesler için test sürüşüne çıktık. usta kapılardan geldiğini söyledi ve kapıları yağladı, ses biraz olsun azaldı. daha sonra kaportacıya gittim. ve usta bir baktı ve olayı hemen çözümledi. meğer kapı menteşelerinin vidaları gevşemiş. toplam 4 kapınını vidalarını kontrol etmesi 3 dk bile sürmedi. şu anda araçtan hiçbir ses gelmiyor. cahillik işte ustaya gerek kalmadan çözülebilecek bir arıza için bir hayli sorun yaşamışım :)

forumda birkaç arkadaş arka koltuktan ses geldiğini söylüyor ve mesaj veren arkadaşlarda koltukların tıkırtı yapamayacağını söylüyorlardı. eğer benzer seslerden sizde sıkıntı çekiyorsanız birde bu çözüme başvurunuz.

Valla kardeş bende de 2001 corsa var. Ön takım direksiyon kutusu tamir takımı dahil nerdeyse kompşe değişti ama bir türlü o sesleri kesemedim :D arkadaşımda da var aynısından onda da aynı sorun var. Delirmek üzereydim bi ara ama artık takmıyorum. Kesin çözümü değiştirmek :D 2-3 yasının altında araba almıcaksın yada sesleri duymamak içi tesisat yapcan arabana ve acıcan sesini :D:D:D

bende de ara. kasislerden geçerken gıcırtı yapıyor ve sadece havalar soğuduğunda oluyor nedir bu mevsimsel gıcırtı :)

Valla kardeş bende de 2001 corsa var. Ön takım direksiyon kutusu tamir takımı dahil nerdeyse kompşe değişti ama bir türlü o sesleri kesemedim :D arkadaşımda da var aynısından onda da aynı sorun var. Delirmek üzereydim bi ara ama artık takmıyorum. Kesin çözümü değiştirmek :D 2-3 yasının altında araba almıcaksın yada sesleri duymamak içi tesisat yapcan arabana ve acıcan sesini :D:D:D

bu direksiyon kutusu sesini çözmek imkansız gibi bişey sanırım:(

bende de ara. kasislerden geçerken gıcırtı yapıyor ve sadece havalar soğuduğunda oluyor nedir bu mevsimsel gıcırtı :)

ilk mesajımda da bahsettiğim gibi sabahları daha çok geliyordu. kobortacı kapı ayarlarına ve bağlantı vidalarını gözden geçirdi ve hiçbir ses kalmadı.

Geri