corsa sahiplerin dikkatine (patinaj zincir hk)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mumit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mumit

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 model 29.770 km de 1.4i corca twinport eaystronic vitesli aracım var. araçta orjinal fabrika çıkışı olarak 185-55-r15 ebatında lastik var kitabçıkta okuduğumda bu ebatlarda olan araçların karlı havada kullanmak için patinaj zinciri takılamayacağı yazılmaktadır bu sene son 10 yılın en şiddetli kış olacağı için ne yapmam gerekiyor zincirsiz yolamı çıkacağım yada bu model corsa aracları yarış motorsikletleri gibi kışında garajda kış uykusuna
smile.gif
yazında yola mı çıkacağım acaba... ilgileriniz için şimdiden teşekkür eder...

progress.gif

2004 model 29.770 km de 1.4i corca twinport eaystronic vitesli aracım var. araçta orjinal fabrika çıkışı olarak 185-55-r15 ebatında lastik var kitabçıkta okuduğumda bu ebatlarda olan araçların karlı havada kullanmak için patinaj zinciri takılamayacağı yazılmaktadır bu sene son 10 yılın en şiddetli kış olacağı için ne yapmam gerekiyor zincirsiz yolamı çıkacağım yada bu model corsa aracları yarış motorsikletleri gibi kışında garajda kış uykusuna
smile.gif

progress.gif
kar kıştan bu kadar korkmayın zincirlik bir durumunuz olacağını zannetmiyor kaliteli kar lastikleri alın sorun yaşamazsınız çünkü istanbulda kar yerde kalmıyorki gerek araç yoğunluğundan gerekse sıcak olmasında ama buzlanma oluyor özellikle sabah saatleri dikattli olun buralarda yarım metre kar ve don yollarda bile 10 cm kalınlığında buz tabakası oluşuyor gene zincir takmıyoruz zincir son care olarak düşünün siz lastikleri iyileştirin yeter

cevabınız teşekkürler kar kıştan vs. korkum yok daha zevkli aslında karlı araçta kullanmak zevkli oluyor :)kitapçıkta yazınca şaşırdım.bundan önceki aracım 95 model şahin S aracıma karlı havada hiç zincir takmadım sadece arkadan itişli olduğu için sorunlar oluyordu onuda bagaja 8 adet 10 lt lik su koydum yere iyi basıyordu. araçta zincir olmayana ceza yazıyordu eski arabanın zincir vardı hiç kullanılmamış ölçüleri corsa ya olmuyor formalite olarak bagajda duruyor :)

cevabınız teşekkürler kar kıştan vs. korkum yok daha zevkli aslında karlı araçta kullanmak zevkli oluyor :)kitapçıkta yazınca şaşırdım.bundan önceki aracım 95 model şahin S aracıma karlı havada hiç zincir takmadım sadece arkadan itişli olduğu için sorunlar oluyordu onuda bagaja 8 adet 10 lt lik su koydum yere iyi basıyordu. araçta zincir olmayana ceza yazıyordu eski arabanın zincir vardı hiç kullanılmamış ölçüleri corsa ya olmuyor formalite olarak bagajda duruyor :)

zincir öylece dursun formaliteden yada uyacak bir zincir bulundurun ne olur ne olmaz diye karlı yollar zevkli oluyor ama istanbulda o kalabalıkta nasıl olur bilemem ama burda iyi oluyor heleki bizim bahce 6000 m2 kadar buyuk ve düz olunca bazen gaza getiriyor patinaj el freni ile dönüş kardan adamın etrafında dönerek hareketler felan yapıyorum gerci o hareketleri 1,6 astraf ile yapardım ama bakalım bu kış 1,4 astra ile yapabilecekmiyim

Diğer bir ucuz yollu çözümde 14 saç jant bulup öyle kullanmak kış için malum 14" ebadın lastikleri oldukça ucuz 15'göre

smile.gif

progress.gif

ayıp etmişsin arabana.. Ankara'da çok yağdı, bak aşağıya 2 tane fotoğraf ekliyorum, daha bu sabah çektim.. lastiklerim de hankook i-pike.. karar senin ;)

111qal.jpg

222or.jpg

Son düzenleme:
davlumbaza sürter diye kullanmayın yazmışlar, onun yerine kış lastiklerini daha ince ve daha ufak almanız lazım...

Geri