corsa motor sıcaklığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beril64

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
94 model corsa 1.2 aracım var opellerin yüksek motor sıcaklığında çalıştıkları doğrumu (90-100 derece) bilgisi olan arkadar yazsın lütfenşla

evet dogrudur opeller 90- 100 derece arasıdır. özellıkle yaz aylarında özellıkle senın aracınının göstergesı 100 u gösterırı

evet doğrudur. opeller 90 - 100 derece arasıdır.

sen genede fan müşürüne baktır genede

aman dikkat opellerin yüksek sıcaklıkta çalıştığı doğru 90-100 arası ama yazın özellikle dikkat et 100 e gelince hararet gözün sürekli hararet göstergesinde olsun ben geçen yaz bu yüzden radyatörü patlattım hararet 100 gösteriyordu normal diye bi süre bakmadım göstergeye sonra bi yerde aracı park ettim bummmm.... meğerse fan müşürü açmamış ve fan çalışmamış tabi bu ihmalkarlık bana bi radyatöre patladı.Özellikle yazın müşür ayarını yaptır şu an 95 de fanı açıyor benim araç.

selcukreis035' Alıntı:
sen genede fan müşürüne baktır genede

+100 benim arac da sureklı 90-93-95 oyle gezıyo bu kısın ayaz gunlerınde bile :D

Evt corsa dizellerde 60-80 derecede çalısıyor bugunlerde 15 km yapıyorum motor ısınmıyor ....İbre banamısın demiyor...

coRSac' Alıntı:
Evt corsa dizellerde 60-80 derecede çalısıyor bugunlerde 15 km yapıyorum motor ısınmıyor ....İbre banamısın demiyor...

termostat yoktur.sıcaklık yükselmiyorsa özellikle uzun yolda degerlerinin çok altında ise termostadı çıkarılmıştır sanırım.termostatsız iyimi kötümü bilmiyorum ama sanırım iyi degildir o şekilde binmek..işe yaramasa koymazlar.ayrıca su sürekli motor ve radyotör arasında engele takılmadan dolaşır motorun randımanlı olması için motor sıcaklıgının 90 derece civarinda olması gerekir.Ayrıca kalorifer sistemi sıcak üflemez..belki şehir içi idare eder ama uzun yolda sıcaklık baya düşer..

Aracın termostadı var eminimde motor dizel olmasından dolayı yüksek devirde yapmadığımızdan ısınmıyor ve çok çabuk soğuyor...Diğer dizelci arkadaşlar nasıl ?

Geri