Corsa D Surucu Koltugu Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Goklife
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Goklife

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
C'mon aracimin surucu koltugu yukseklik ayarini saglayan kol ile ayarliyorum.
Ama ayar sonrasi koltuk kisa bir sure sonra eski haline donuyordu. Bunun icin Opel yetkili servisine gittim. Bu sorunun sadece bende olmadigini ve uretim hatasi oldugun belirttiler. Ayrica Almanya'ya yeni parca gelistirme istekleri bildirdiler. Bakalim bekliyoruz. Servise ozellikle sunu sordum. Eger bu parca benim garanti surem bitince gelirse benden herhangi bir odeme isteyecekmisiniz diye? Hayir dediler ama hadi bakalim hayirlisi :))) Bu arada servise 3 ay once gittim. Kimseden ses seda yok!!!

Slm

Aynı problem bendede var ama servise sormamıştım. öğrendiğim iyi oldu. bakıma gidince bende sorayım bakalım...

Evet, aractaki sikintilari bildirirsek sanirim bu durumlara cabuk cozum bulmalarini daha da hizlandiracagiz.

Ben aracimi 15.000 bakima biraktip almaya gittigimde vakit varken ust katta bulunan showroom da yetkili kisiye bu durumu soyledim. Yoktur filan dedi ama bende dedim ki siz satici olarak bilemeyebilirsiniz. Bu arabayi 1 yildir kullanan ve belkide benden fazla kullanan arkadaslarla arada bir asagidaki servis ile irtibata gecip sorunlarini ve iyi yonlerini ogrenin; boylelikle yeni arac almaya gelenlerin ileride farkedip uzulecekleri konulari cozmus olursunuz." dedim demesine ama.... "banane ben isime bakarim, banane senin sorunundan" der gibi bir yuz ifadesiyle karsilastim. Bende iyi gunler dileyip ciktim.

Bu mesele konuşulmuş ve kol çok yukarıda olduğu için inip binerken baskı yapmaktan kaynaklandığı sonucuna varmıştık. Sizlerde inip binerken dikkat edin kola baskı yapmayın yine iniyor mu?

Hayir oyle dusunebilrsiniz ama maalesef kendi kendine iniyor. Bunu yetkili servis bile kabul etti.

servis böle bişeyi kabul ettiyse demekki gerçekten hatalı üretim:) öle olmasa kolay kolay kabul etmezler..

Hayir oyle dusunebilrsiniz ama maalesef kendi kendine iniyor. Bunu yetkili servis bile kabul etti.

Kabul etti diyelim, çözüm ne? Değiştirdiler mi koltuğu? Yoksa oyalama takitiğine mi gittiler. Açıkcası benim için kabul etmeleri önemli değil sundukları çözüm önemli.

Açıkcası kendi sektörümüzde de çözümü olmayan veya aslında olmayan bir problemi tamam sorun var ama çözümü yok yapabileceğimiz birşey yok değip geçiştirdiğimiz olmuştur.

Amacım polemik yaratmak değil yanlış anlaşılmasın. Eğer geçerli bir çözüm bulunursa hep birlikte kurtuluruz bu şikayetten.

Son düzenleme:
Ben eger arizali diye degistirmeleri talebinde bulundum. Bana dedikleri yenisini de taksak yine inecek koltuk, bu yuzden Opel'in parca gelistirmesini istedigimizi bildiren bir yazi yazdik dediler. Benim servis formumda da "Gelistirilmis parca bekleniyor" olarak geciyor.
Evet belki tekrar tekrar arayip pres yapmak gerekebilir. Sonucta onlarinda sormasi gereken bir uretici var.

Diğer modellerin koltukları olmazmı acaba bizimkilere, onlarla değiştirilemezmi acaba?

nedSonuçta eger parçanın tasarımı/üretimi hatalıysa, eskisi yerine takılacak yeni parçada hatalı olacak.servise bu parçayı değiştirtmek yerine parçanın geliştirilmesini sağlamak gerekir bencede.Ama corsa c lerin kronik direksiyon kutusu sorunu halledilmeden tarih oldu gitti.umarım bu sorun da böyle olmaz

Geri