Merhaba arabam 79 binde 2013 Corsa 1.3 CDTI.ariza nedeni ile egr ve katalizör temizliği yapıldı. Siz bu işlemleri araç km de iken yaptırdınız. 79binde yapılan bu işlemler normal mi?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Merhaba arabam 79 binde 2013 Corsa 1.3 CDTI.ariza nedeni ile egr ve katalizör temizliği yapıldı. Siz bu işlemleri araç km de iken yaptırdınız. 79binde yapılan bu işlemler normal mi?
Yakıtı shelden alıyorum . Ama arabayı 50.000 km aldım öncesini bilmiyorum. Nasıl bir arıza diye soran arkadaşım araba yolda bıraktı .Takviye basınc sensörü ve egzoz hatası verdi. Motor korumaya almış . Egr temizliği yapıldı. 1 hafta sonra yine benzer arıza verdi . Bu sefer katalizör temizliği yapılması gerekiyor dendi.temizlettik . Arabanin performans i arttı ancak kafamızda soru işaretleri kaldı. Acaba tekrarlarmi. Baya masraflı işler .
Kerim bey bir yazıda katalizör temizliği için 2500 3000 devir aralığında sürülmesi gerekiyor ama bu devire yüksek hızda değil 4. viteste yapılması gerekir denmiş. Siz nasıl yapıyorsunuz? Birde carbon cleari nerede nasıl yaptırdınız . Faydası var mı? Önermeyenler var?Yapılan işlem gayet normal. Hatta Carbon clear bile yaptırabilirsin. Yalnız başına egr temizliği fayda vermez. İllaki egzoz manifot gibi bağlı sistemi temizletmek gerekiyordu. Yeklere falan hussettinmi tekrar temizlet. Ayda bir 2500-3500 devirde 20 dakika kullan. Tamirciye para vermekten iyidir.
Kerim bey bir yazıda katalizör temizliği için 2500 3000 devir aralığında sürülmesi gerekiyor ama bu devire yüksek hızda değil 4. viteste yapılması gerekir denmiş. Siz nasıl yapıyorsunuz? Birde carbon cleari nerede nasıl yaptırdınız . Faydası var mı? Önermeyenler var?
Kerim bey bir yazıda katalizör temizliği için 2500 3000 devir aralığında sürülmesi gerekiyor ama bu devire yüksek hızda değil 4. viteste yapılması gerekir denmiş. Siz nasıl yapıyorsunuz? Birde carbon cleari nerede nasıl yaptırdınız . Faydası var mı? Önermeyenler var?