Corsa D Benzin Kokusu

esratilla

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımı iki gün önce aldım.2008 Corsa D 1.4 Enjoy 35 binde.İlk dikkatimi çeken aracımdan ara sıra benzin kokusu gelmesi.Cam ve özellikle sunroof açıkken bu koku daha da fazlalaşıyor.Motor kaputunu açtığımda herhangi benzin ya da yağ kokusu algılamadım.Sizce bunun sorunu tahminen ne olabilir.Ona göre servise gittiğimde sıkıntımı yetkiliye söylicem.Yardımlarınız için teşekkürederim.

eger motor kaputunu acınca koku yoksa tank kapagından dır...ac ve sıkarken klak deyınce bırak fazla sıkma bır dene

aynen.benzin alınca kapak tam kapanmazsa koku içeri geliyor.
başıma geldi benzincideki arkadaş tam kapatmamış, koku gelince inip kontrol edip kapağı kapatınca koku gitmişti.
birkaç klik sesi gelene kadar sağa doğru çevirmek gerekli.
koku yine de kesilmiyorsa benzin depo kapağını değiştirmek işe yarayabilir.

henüz 35000km deki araçta pek olmaz ama benzin dolum ucuyla depo arasındaki hortumlarda yırtık çatlak vs. olabilir,benzin filtresinin bağlantıları gevşek olabilir,kontrol ettirin.

araç yakıtı çiğ atıyorsa keskin bir benzin kokusu geliyor olabilir.

Cevaplarınız için teşekkürler.Birazdan depo kapağını tekrar açıp kapatıcam.Ve sanayiye gidecem.Sızıntı kontrolü yaptırmak için.Almadan önce cihaza bağlatmıştım ama orda herhangi bir kusur çıkmamıştı.Yanlışsam düzeltin ; yakıtı çiğ atsa cihaza bağlandığında belli olmaz mı?

eğer araç soğukken ilk çalıştırmada ısıtma sistemi devreye giriyor oda 3-5 dakika sürüyor ısınınca kesiliyor bendede ısınıncaya kadar benzin kokusu geliyor

Özel servise götürdüm gerekli kontrolleri yaptılar.Sızdırma veya bborularda çatlak gibi bir durum yok , motor çiğ benzinde atmıyor.Yalnız depo kapağını tam oturtmamışız.Servis müdürü bundan dolayı koku yapacağını söyledi.Umarım dediği gibidir.O andan itibaren herhangi bir koku algılamadım.
Bilgi açısından kontrol edilen yerleri yazıyorum :
-Motor
-Depoya doğru giden benzin hortumu
-Arka koltuğun altınıda kontrol ettiler.Sanırım şamandıra orada.

Herkese sorumu cevapladığı için teşekkürler.

geçmis olsun,dediğim gibi tank kapağında idi sorun eğer çok sıkı kapatıyorsan veya gevşek ordan gelmistir.cıt dıye ses gelince bırak bu yeter

Geri