İyi akşamlar arkadaşlar.Kardeşime arefe günü 96 model Corsa swing aldık. Araca 2 gün önce lpg takıldı dediler.Görünen bir problem yoktu.Ancak bugün görev yerine dönerken hararet kırmızıya dayanmış.Beni aradı hep derz ya "opel harareti sever" diye çok abartılı değilse devam et dedim.Daha sonra araba yolda su kaynatmaya başlamış. En yakın otoyol çıkışında bi usta bulmuş.Usta; devir daim arızalı demiş ve değiştirmiş.Yola devam ediyor ve 50km kadar kalınca dediğine göre takur tukur sesler gelmiş.Kenara çekip baktığında arabadan su boşaldığını görüyor ve su doldurup devam ediyor (bunu 2 defa yapıyor) ve sonunda yağ lambası yanıyor ve stop ediyor. Araba bir daha çalışmıyor. Arabada çoluk çocuk olunca bir de can sıkıntısı ile ilk petrole arabayı bırakıp gidiyor. Aradığı ustalardan biri "klepaj" (yanlışta anlamış olabilirim) gibi bir şeyden bahsetmiş. Bu hararetten dolayı pistonların erimesi gibi bişeymiş sanırım. Sorum şu; şimdi komple motor mu yapılacak? Öyleyse kaça mal olur?
Ben Niğdedeyim kardeşim Urfa'da (daha önce vw kullandığı için opel servisi tanımıyor) buradaki ustam çok iyidir.Eğer motor yapılacaksa aracı buraya getirmek mantıklı mıdır?
Ben Niğdedeyim kardeşim Urfa'da (daha önce vw kullandığı için opel servisi tanımıyor) buradaki ustam çok iyidir.Eğer motor yapılacaksa aracı buraya getirmek mantıklı mıdır?