Corsa 1.7dti pompa sorunu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan foalbud
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

foalbud

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar,

Corsa 1,7dti kullanıyorum yaklaşık 2 ay oldu alalı.Araba çalışırken 3-4 saniye sürüyor marş basması,gec calısıyor yani.Fakat araba sogukken yapıyor bunu.10 dk once kapattıysam ornegın tık dıye calısıyor ılk calıstırdıgımda.

Bır kac servıse gosterdım arabanın kapısınıu bıle acmadan "1,7 mi abı,mazot pompası arızalıdır onun" cvbını alıyorum.Başka bir şeyden olma ıhtımalı yok mudur(ara sıra akü ışığı da yanıyor) mazot pompasının ancak çıkmasının bulunabılecegı onun da 500 TL cıvarı oldugunu soyledıler.

araç kaç binde? bir sohbet esnasında genelde 130 binden sonra arıza veriyor ve 1.7lerin hastalığı diye söylemişti ustalar bide tamir olduğunu biliyorum 350-400 falan tutuyormuş.

arac 99 binde fakat km si ile oynanmış olabilir daha once,

bir de full depo ile 850 km gidenler var ben 700 u zor goruyorum,
bununla bir alakası var mıdır acaba

ben en fazla 760 gittim ama klima açık ve 140ın altına pek düşmedim uzun yoldada zannetmiyorum pompayla ilgili olduğunu.

arıza kodu ne verdi ?

düzenli bakımı yapılıp filtre sık sık değiştirilirse pompa kolay kolay bozulmaz

1.7 lerde Bozulabilecek en hassas parçalardan biri mazot pompa beyni onunda tamiri mümkün ve basit.

motor kurum tutmuştur. temizlenir. pompa kesinlikleri arızalı değildir. bu araçlarda pompa beyni arıza verir. oda tamir edilebilir. yakıt konusu. 1830 km lik ağrı- yatağan arasını 285 lira ile geldim. hesap edin . Ama 110 u çok geçmedim.

Geri