Arkadaşlar Merhaba,
Foruma yeni üye oldum.
Yaklaşık 10 gün önce 2012 model 25.000 km'de Opel Corsa 1.3 CDTI ENJOY model ikinci el araç aldım. Geçen cuma günü klimayı açtığım zaman motor sesine ek olarak bir uğultu-hırıltı geldiğini farkettim. Sanki ikinci bir klima motoru varmış gibi. Gaza basınca değişik bir uğultu çıkıyor. 2000 devir civarında bu ses artıyor ve çok belirginleşiyor. Özellikle araç güneşte kalınca ilk çalışmadan itibaren bu ses belirgin bir şekilde var. Ama klimayı kapatınca motor sesiyle başbaşa kalıyorsunuz, ses kesiliyor yani. Alırken bu sesi farketmemiştim. Tabi kafama takıldı bu ses. Geçen c.tesi günü önce Bostancı Sanayi sitesindeki özel opel servisine götürdüm. Ordaki teknik elemana sorunu anlattım. Önce klimayı açtı sonra kapadı. Sorun klima kompressöründen kaynaklanıyor dedi. Aynı sorunla geçenlerde yine bir dizel corsa'da karşılaşmış. Corsa'larda bu durum çok sık oluyormuş. Çözümü için kompressörün değişmesi gerekiyormuş. Sıfırı olursa 2000 TL, çıkma olursa 700 TL parça fiyatı olurmuş. Buna ek olarak işçilik ve klima gazı ücretleri vs. olduğunu söyledi. Bana fiyatlar biraz abartı geldi.
Daha sonra aracı alırken expertiz yaptırdığım Pendik ATM yetkili servise götürdüm. Ordaki teknik eleman ise sorunun olmadığını sesin normal olduğunu belirtti. Zaten tavırlarından isteksiz olduğunu anladım. Daha sonra internetten forumlarda araştırma yaptım. CORSA D'lerde bu soruna benzer birçok yazı okudum. Hatta bir tanesi Maslak'ta klimacı Ertan Mekanik'in bu ve benzer sorunları çözebildiğini söylüyordu.
Ayrıca 700 TL'ye de sıfır kompressör var BEHR marka.
http://www.***********/Opel-Corsa-D-13-Dizel-Klima-Kompresoru-BEHR,PR-4162.html
2000 TL'ye de kompressör var DENSO marka, DELPHI marka.
Buna göre;
1-Klima kompresörü tamir edilemez mi? İlla değişmesi mi gerekir? Belki de sorun başka aksamlarda olamaz mı?
2-Aracın üzerindeki orjinal kompressör ne markadır?
3-Sizde de bu sorun var mı ve tam olarak çözebildiniz mi?
4-Örneğin sıfır kompressör aldım, bu sorun tamamen çözülür mü? O kadar para verdikten sonra hala ses gelirse açıkçası çok üzülürüm, çünkü aracı alalı 10 gün falan oluyor.
Cevaplarınız bekliyorum.