Corsa 1.2 Devir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar , aracım 2005 model 1.2i TP Essentia istanbul trafiğinde özellikle bulnduğum yerde yokuşlar fazla bu nedenle aracımı daima 2700 3000 dd lerde kullanıyorum. Motor sesi rahatsız ediyor ama Doch motorun sesi bu.. Bu devirlerdeki sürüşümün aracım baz alındığında motora zarar verme oranı nedir? Ayrıca benzin tüketimini nasıl etkiler.

Teşekkürler

3000ddyi aşmadığın sürece yakıtın aşırı etkilenmez , devir çevirmek aşırı zorlanmadıkça tabii :D problem yaratmaz zaten o devirleri ihtiyacımız olduğunda kullanmak üzere duruyor gerektimi 4000de olur 6000de

yüksel öyleki paso yokuş 3000dd bana yetiyor yani aslnda yokuşa yetiyor. Tabi bende şüphelendim motoru aşırı hırpalama olurmu diye Teşekkürler

yukarıdaki sorunu,

yüksel öyleki paso yokuş 6500dd bana yetiyor yani aslnda yokuşa yetiyor. Tabi bende şüphelendim motoru aşırı hırpalama olurmu diye Teşekkürler

ile değiştirseydim, cevabım;

evet aşırı hırpalama olur şeklinde olurdu. fakat şu an bi problem yok devam et:D

Evet zaten en dik yokuşta 3000dd yetiyor :) ama şu var uzun yolda 4.viteste 4000dd 'i buluyorum ama sanırım 5000dd yi geçmediğim sürece motoru hırpalamam

Evet zaten en dik yokuşta 3000dd yetiyor :) ama şu var uzun yolda 4.viteste 4000dd 'i buluyorum ama sanırım 5000dd yi geçmediğim sürece motoru hırpalamam

Merak etme yahu, motor o kadar hassas değil, gereğinde zorlayabilirsin.Rally e katılıp sürekli 6000-7000 de gitmedikten sonra birşey olmaz.

Sadece ne kadar gaza basarsan o kadar fazla benzin tüketirsin bunu unutma

Geri