corda d motor sorunu yardım.

istasyon28

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
opel corda d 1.2 2009 model aracıma 35 bin km de landirenzo marka lpg takıldı.aracım şu an 50 km de motorda ses olunca yetkili servise gittim. tüp kaynaklımı olup olmadığına baktılar.(garantisi devam ediyor tüpün).

Motordan gelen sesin yakıt kaynaklı yani(benzin) den kaynaklı olduğunu pistonların kurum bağladığını söylediler. değişmesi gerekliymiş.orjinal piston yerine gotze,mahle marka pistonları tavsiye ettiler.yani masrafı bana çıktı. 2bin tl ve yukarısı olacak gibi.aracın herşeyi ile bugüne kadar aldığım yerde olan servis ilgilendi,benzini bile hep shell den alırım yüzde doksan aynı yer olan iki yerden..hatta en çok aldığım yerde servise ait shell..

Birde 35 km de tüpe geçti araba o zamndan bu zamana pek benzinde kullanmadım araç 40 dereceye geçene kadar benzin yakıyor. ondan sonra lpgye geçiyor.bakımlarda iki defa kendileri katkı koydular yağa..nasıl oluyorda araç kurum bağlıyor anlamadım,raporda verebiliriz dediler..

acaba ben şimdi ne yapsam..hakkım hukukum yokmu,dışarda özel servisleremi gidip baktırıp yaptırsam.bana doğruyumu söylemiyorlar anlamadım..yardım lütfen..

Öncelikle geçmiş olsun,
sanırım yaptırmaktan başka çaren yok ama belki %50 bir şans yolu açayım sana...arkasında dur
opel Adam ag ye (internet sayfasından şikayetlerde email veya iletişim den email olması lazım) bu sorununu detaylı şekilde yaz bakımları yapıldımı? servisde bunlarla birlikde email at.İnşallaha km az olması ve aracın daha 3 yaşında olması biz buna kullance diyoruz işcilik sana malzeme onlardan yırtarsın...
dediğim gibi herşeyi detaylı yaz ve masraflarımı kim karşilayacak de
onlardan sana şu servise git bu numara ile bağlantı kur derler kolay gelsin...yazı gelir itiraz ederlerse yine yazışman(tehtidvari değil) rechtwege yani kanuni yollara başvuracağım dersin..bekle bakalım ne cevab verecekler...ama sanırım ilk dediğim olur ve işcilik senden parça onlardan kullance kabul ederler

bu arada sonradan fark ettim art der frage ye okla seçme imkanın var anregung& kritik seç çünkü şikayetler o bölüme gidecektir.

yardım için tşk ederim. yolladım bakalım ne olacak.

kurum bağladıysa piston değişmez carbon clear yaptır yakıt katkısı kullan bi müddet benzinde binip aracı devirli kullanırsan sorunun çözülür.

servis motoru açıp baktı, sürtünme olmuş yani piston ,segman işlev yapamıyor,vuruyor.carbon clearı sordum.bana motorun alt kısmlarını temizleyemediğini sadece üst kısımlarda biraz etki ettiğini söylediler. gereksizmiş.

servis motoru açıp baktı, sürtünme olmuş yani piston ,segman işlev yapamıyor,vuruyor.carbon clearı sordum.bana motorun alt kısmlarını temizleyemediğini sadece üst kısımlarda biraz etki ettiğini söylediler. gereksizmiş.

öyle bi durum olsa segman görev yapmasa araba yağ yakar mavi duman atar böyle bişey söz konusumuydu ?

Bana pek akıllıca gelmedi bu iş ne demek piston kurum yapmış işlevini yerine getiremiyormuş böyle bir şey yok yani cok cok lpg de kullanımdan aracın aşınması fazla olur kompresyon düşer çekiş düşer yağ yakar vs. Ki sizin aracınızda bu sorunlar var mı?

Ha şu vardır kontrol sonrası segman sesi bulunur basınc degerlerı dusuk cıkar. Segman kurtarırsa segmanla yarı motor yapılır yok kurtarmıyorsa rektefıye edılır.Öyle piston başları kurum yapmış pistonlar yenılenecek dıye bır olay ılk kez duyuyorum...

Son düzenleme:
Bana pek akıllıca gelmedi bu iş ne demek piston kurum yapmış işlevini yerine getiremiyormuş böyle bir şey yok yani cok cok lpg de kullanımdan aracın aşınması fazla olur kompresyon düşer çekiş düşer yağ yakar vs. Ki sizin aracınızda bu sorunlar var mı?

Ha şu vardır kontrol sonrası segman sesi bulunur basınc degerlerı dusuk cıkar. Segman kurtarırsa segmanla yarı motor yapılır yok kurtarmıyorsa rektefıye edılır.Öyle piston başları kurum yapmış pistonlar yenılenecek dıye bır olay ılk kez duyuyorum...

aynen bende katılıyorum zaten öyle olsa araç mavi duman atar

Geri