çoook acil yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk 1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufuk 1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkaşlar araba vectra b 2,0 dtı bu akşam sell benzin istasyonundan 50 tllik mazot aldım ama mazot yaerine arabaya benzin koymuşlar farkedemedim aracla 25 dk yol aldıktan sonra araç stop etti çalışmadı benzin istayonunu aradım cekiçi göderdiler araçı istayona çektik hata bizim aracı yaptıracagız diyorlar.ne yapmam gerekir ne gibi bir arıza olmuş olabilir lütfen ACİL yardım edin tşk ederim:mad::cry:

depoyu boşaltıp pompayı temizletin carbon clean de yaptırın

daha öncede böyle bir olay başıma geldi depoyu boşalttılar mazot koydular yola devam ettim bizaman sonra mazot pompası gitti 4500 tl masraf ettim

benzınlıye mazot koymaları kotude mazotluya benzın koymalarında sanırım bır sey
olmaz

Son düzenleme:
vaşşş o ne kadar para öyle yav. 4500TL

evet cook para hemen hemen yakıtla ilgili tüm parcalar degişti pompa tamiri 2750 tl tutmuştu gerisi ıvır zıvır bide yağ pompası vardı tutarın içinde

Bir akrabamın başına da aynı şey geldi. Geçen senenin fiyatı ile yetkili serviste 200 TL ye halledildi. Depo temizliği+pompa temizliği+mazot filitresi değişmişti. (araç Ford Fiesta idi)

bu yüzden bazı araçların depo kapağında diesel yazısı var.. ben büyük bir şey olucağını sanmıyorum savaş abinin dediği gibi olur en fazla amamahmut arkadaşmızın dediğinide yaptır carbon cleande iyi gelir en azından içerde kalmış benzinide temizler..

ufuk arkadaşşın dediğide doğru aracına bağlı birde kullanıma sanırsam bizim yıllar önce kangoo şirket aracı vardı onada adamlar mazot yerine benzin koymuşlardı bir motor masraafı kadar bize masraf çıkarmışdı yani sıfır motor taksak daha iyiydi..

benzin depo kapağınızın üstüne diesel etiketi bence yapıştırın ne olur ne olmaz dalgınlığınıza gelir insanlık hali unutursunuz bırakır gidersiniz benzinliğin marketine pompacıda bilmez benzini doldurur çünkü bizim vectralarda a kasa olsun b kasa olsun c kasa olsun mazotlusu çok az hatta çok çok az..

yakıt almadan önce depoda motorin durumu nasıldı?

eğer boş depoya benzin konulduysa ve 25 dk gittiyseniz iyi şeyler yazamayacağım:(

ama depoda bi çeyrek motorin vardıysa en azından pompayı kurtarmışsınızdır..

depoda ceyrekten az bir yakıt vardı

Geri