Cam suyu motoru yardim

ozanozmen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar selam herkese kolay gelsin 5 yildir astra kullaniyorum ilk defa bu sene cam suyum dondu galiba daha oncede arka cam suyumun. Fiskiyesi tikanmisti ilk defa son 1 haftadir suyum dondu galiba baslarda ses geliyodu ben ilik suyla cozmeye calistim suyu son sikmaya calistigimda seste gelmiyordu bu durum motoru yakmis olabilecegim korkusunu getirdi ustume sikinti nerde olabilir eger motoru yaktiysam degisim ucreti servislerde ne kadar civaridir lutfen yardim

Cam suyu kullan yaz ve kış motor yansa bile çok pahalı bir malzeme değil.

Pek yardimci bir cevap olmadi fakat tesekkurler cam suyu motorunun sesi gelmiyo artik ona bi care birde zaten normalde antfrizli kullaniyordum nasil dondu anlamadim

Pek yardimci bir cevap olmadi fakat tesekkurler cam suyu motorunun sesi gelmiyo artik ona bi care birde zaten normalde antfrizli kullaniyordum nasil dondu anlamadim

İçine su filan mı ekledin? Bu arada su haznesinin içine baktın mı? buz filan var mı?

Buz parcalari yok fakat ilk defa bunca yildir agzina kadar doldu antfrizli cam duyu ekliyim dedim tasti sonra sikmaya calistikca cam suyu motorunu yaktim
Galiba yani aklima bitek o geliyo

aynı sorun bende de var sonax antifirizli cam suyum komple 13 senedir donmayan bu sene dondu fazla zorlama kolay kolay yanmaz motor ama sürekli basılı tutarsan 5-10 sn ye tabikide yanar

Anladim nasil bir cozum buldun peki ve o kadar uzun sure basmadim fakat yinede yandiysa masrafi ne kadar olur biliyormusun acaba ?

1- Yaz kış özel cam sularından kullanın, en azından kireç nedeniyle motorun ömrü uzar.
2- Motorda hiç ses gelmiyorsa; sigortası atabilir, motor yanabilir zayıf bir ihtimal olarak da elektrik bağlantısında bir arıza vardır.
3- Motor değişecekse; orijinal motorun fiyatı pahalı gelirse muadil motorlardan istifade edilebilir.

Öncelikle sigortaya bakın zorlamadan dolayı attı mı?sonrası belki artık tamamen dondu ses ondan gelmeyebilir(işte kış antifriz olsun cam suyu olsun dikkat edilmeli ufak masrafdan kaçınma pahalıya mal oluyor.Su pompası 25tl civarı,değişmesi kolay,ama el yatkınlığı ister.astra h larda tampon altındaan girilebiliyor astra g lerde bilmiyorum ama sistem değişmez.tek soket iki ince hortum giriş çıkış ve yuvasına lastik filitreli conta ile geçmeli.

Anladim nasil bir cozum buldun peki ve o kadar uzun sure basmadim fakat yinede yandiysa masrafi ne kadar olur biliyormusun acaba ?

aracı güneşe çek eğer mümkünse kendiliğinden açıldı benimki sanırım hortumların içersindeki su dondu sadece

Geri