çam balı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hamsi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hamsi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar,
arabanın uzerinde baya çam balı var. bunlardan nasıl kurtulurum ne tavsiye edersiniz. birde z motor olduğundan katalizatorun içini temizletmiştim. şimdi arıza ışığı yandı. yeni si dunya para . bir ara ucuz bir aparatla ışığın yanması engellendiğini duymuştum. o aparatı bilen varmı

çam balına çözüm boya koruma.o tür kimyasallarla çıkıp,üstüne koruma çekilcek.

çam reçinesini temizlemek için, öncelikle mazot ve gaz yağını dene. olmazsa selülozik tineri dene. sentetik değil dikkat et selülozik tiner olacak. tineri denersen eğer, boya ile çok muhatap etmeden reçineyi erttirip çıkarmaya çalış sonra da suyla falan iyice yıka. o bölgede matlaşma varsa ince slikonlu pasta ile parlatıver.

tinerle de olmazsa kaynar derecede sıcaksuya bir maşayla tuttuğun pamuklu bezi (atlet tişört penyesi falan) daldırıp reçinelere kompres yaparak erittirip çıkarmaya çalış ama su harbi kaynasın yanında sürekli. bunun için küçük tüp, alemyon tencere falan kullan.

veya su işi olmuyorsa, reçine üzerine yine pamuklu kalınacana bez koyup ütüyle çeşitli sıcaklıklarda bez üzerinden ütüleyerek reçineyi erittirip çıkarmaya çalış. umarım boyadan önce erir her durumda.

hangi yöntem işe yaradıysa sonucu söyle başkaları da yararlansın. ilginç bi konu çünkü. kolay gelsin!

Katalizörün artık ışık yakıyosa dolmuştur
Katalizötünü söktür. içini boşaltır geri tak. Motorun rhatlar baya.

Reçine çıkartıcı speyler var al dene kesin sonuç alırsın. Yanlış uygulama yapıp zarar vermişte olmazsın boyaya.

mazot + pasta...;)

bende de sakız yapışmıştı kılcal halde.. böyle cıktı. zarar vermeden.

dun mazotu denedim ufak tefek olanları baya ugrasarak cıkardım ama buyuklere etki etmedi. bayada bir zor oluyor . bugun recine cıkarıcı arıcam bulabilirsem onunla denmicem yoksa gaz yagını denicem bilgi vririm.

ayrıca katalizatörü zaten boşalttırdım ama şimdi de arıza ışığını yaktı, ışığın yanımısını engelleyen bir aparat vardı diye okumuştum ama bulamadım birdaha ismini

Kaliteli ıslak mendil al 1 paket, çok güzel çıkartıyor. Tatilde çam ağaçlarının altında 10 gün kalınca benim araçta da aynı durum oluşmuştu, böyle çıkardım. Belli belirsiz kalan izleri de pasta ile hallettim.

ıslak mendil

Evet bunu denicem, bir kişiden daha duymuştum bu ıslak mendil olayını. inşallah çıkarır

Geri