bunları nası sökcez :D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ajangfb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ajangfb

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar elime almanyadan yeni hoperlörler geldi ve araçtakileri değiştircem ama bi türlü üzerlerindeki korumaları sökemedim fazlada zorlamak istemiyom kırarız filan sonra babamdan bir sürü laf :D nası sökcez bunları arkadaşlar
şimdşden tşk.

Ekli dosyalar

• ön.webp
    ön.webp
    5.2 KB · Görüntüleme: 108
  • arka.webp
    arka.webp
    7.5 KB · Görüntüleme: 87
muhtemelen tırnaklı ama yönleri vardır tersine çekme kırarsın bilen birinden yardım almak en mantıklısı;)

Kardeşim kapı döşemesi komple sökülüyor o korumalar ayrı çıkmıyor bildiğim kadarıyla ben benim ön sol kapı döşemesini sökmüştüm çok zor bi işlem değil ama sen genede bi tesisatçıya git yaptır en güzeli en ufak birşey kırılsa tesisatçıya vereceğin 20 30 ytl den fazla tutar.

slm

arkadaşlar elime almanyadan yeni hoperlörler geldi ve araçtakileri değiştircem ama bi türlü üzerlerindeki korumaları sökemedim fazlada zorlamak istemiyom kırarız filan sonra babamdan bir sürü laf :D nası sökcez bunları arkadaşlar
şimdşden tşk.

Sanırım kapağı soruyorsun.5-6 tane tırnak olması lazım.Kapağın herhangi bir kenarına gelip kapağın iç tarafına doğru ittirerek dışarı çekersen o tırnak çıkar.sırayla diğer tarafları da öyle kenardan iç tarafa doğru ittirip çekersen yerinden çıkar kapak.Umarım anlatabilmişimdir:)

Ben 2 hafta önce kadar sökmüştüm.. Alttaki civtaları sök. alt köşeden biraz kastır o saten tırnaktan çıkıyor ondan sonra kapakta çıkıyor..

Kapakla uğraşma tırnakları sert.Hemen kırılıyor.Kapının panzotunu sök.En azından kapakların kırılmaz.Kapının altında vidalar var.Kapı tutma kolunun içinde 2 vidavar.Küçük hoparlör kapağının içinde 1 vida var.Vidaları sök panzotu tutan plastik klipsler var panzotu hafif asıl çıkar.Rahat rahat işine bakarsın.Kolay gelsin.

şimdşden tşk.
sizin arabada emin değilm ama astra cd de o kapaklar ayrı olarak sökülebiliyor. tırnaklı o kapak alttında bi yerde bi tornavidanın ucunun 1-2 milimetre girebileceği kadar bi boşluk var oraya tornavidanın ucunu sokup kapağı attırabiliyorsun. tabi bu 2000 model astra cd de böyle. ben de hoparlörü değiştirmek için kapağı çıkardım ama hoparlörü sökemedim. 6 vidası var hoparlörün vidalar farklı anahtarı yoktu o zaman. daha değiştiremedim işten güçten fırsat bulsam anahtarını bulup değiştirecem.

o kapakları sökmen bi işine yaramaz 5 tane tırnak var fakat kapğı söksen bile hoparlörün vidalarına ulaşamassın kesinlikle kapı yüzünü sökmen gerekir ayrıca kapılardaki vidaları sökünce yüz direk sana doğru gelmez yukarı doğru kaldırıman gerekecek camın altında perçinler onlar çıktığı anda işlem tamam dır geri montajıda kolay ancak sendeki hoparlörü yinede bir tesisatçıya taktır orjinallerinde siyah bir çerçeve var ancak piyasadakilerde yok hoparlörün çapında 100 lük yada 125 lik pimaş [pvc] boru kesip geçiriyorlar ses daha iyi oluyor suda girmiyor

Geri