Bujiden yağ kacırma..

kartalucar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
daha yeni bakım yapmıstım..usat üst contada birsey yok bujiden kacırmıs dedi...vs.. eskiden havif yağ kacırıyordu yere damlamıyordu..... şimdi ise resmen dökülüyor ve araba tekliyor... bujiden kesin kacırıyor... bugün pazar servis kapalı salı günü ancak izin var o gün götürecegim.. sizce önmeli bir seymidir... keske o zman sorsaydım... şimdi kafama takıldı sabahtan beri.... hiç yagını bujisini degiştirmesem sorun yoktu...

süpaplardan biri ayar tutmuyor ve yağ ve basınç kaybı var.bunun sebebleri sırasıyla söyle olabilir
1-süpap yağ keçesi eskimiş yağ sızdırıyor
2-sübab iticinin bağlı bulunduğu yatağı aşındırıp boşluk yapmıştır.ayar tutmaz doğru düzgün
3-sübabın başı eskimiş egsoz veya emiş kanalını tam kapatamıyor+subab yağ kecesi eskimiş silindire yağ kaçırıyor.
not:
yapman gereken ise dısarıda bir ustaya götür baştan pazarlık ederek.silindir kapağın sökülüp bakıma girecek
zaten kapak sökülünce silindirlerede göz atabilirsin bişey çıkacağını sanmıyorum yağlı çalıştığı için tahminimce oldukça iyidir

arkadasım bujılerın oldugu kısım yag ıle doluyorsa senın sorunun sıbop kapak contası. sıbop kapak contası degıstırır sorunun kalmasın. kucuk kucuk her cıvata ıcın o -rıngler var onlarıda degıstır

Geri